subota, 17. rujna 2011.

Shapeways poslužuje se Pret-a-znanstvena 3D kosti, Lagerfeld stoji za puni kostura zamjenu

Zanimljivi vijesti na URL:http://www.engadget.com/2011/09/17/shapeways-serves-up-pret-a-imprimer-3d-bones-lagerfeld-stands-b/:
3D ispis čokolade ? Naravno, zvuči neškodljiv dovoljno. No, made-to-order 3D tiskane kosti? Sada, to je samo morbidan. Za kirurški tim u Glasgowu Royal bolnice za bolesnu djecu, međutim, tech-a doći u ruci kao proračun cijena, prije operativnog planiranja alat. Mark okvira, ortopedski kirurški pripravnik na RHSC, prvi došao na ideju za stvaranje osteo-faksimila nakon skupa sveučilišta-made replika, naručila za postupak, da nije zadovoljila potrebne udio i velićine. Nakon što je poduzeće malo self-dodijeljenih internet istraživanja, okvir izdvojiti metodu za stvaranje čini od pacijenta prijelom podlaktice pomoću CT obrađuju preko open source softver OsiriX . To su zatim prošli kroz zaseban MeshLab zahtjev za pospremiti bilo artifacting, i na kraju izvesti u 3D-kompatibilan. STL format. Rezultat datoteke su poslane Shapeways za ispis , s bijelim plastičnim kostima kopije dostavljene samo sedam dana kasnije za 77 £. Bolnica je tako bio zadovoljan s jeftino ishod, da je već počela pripremu rada na operaciju kuka pomoću replicirao zdjelica - i, ne, nisu naveli, ako je pacijent bio žrtva mode.

Shapeways poslužuje se Pret-a-znanstvena 3D kosti, Lagerfeld stoji za puni kostura zamjene prvobitno pojavio na Engadget dana ned, 17. rujna 2011 00:52:00 EDT. Molimo pogledajte naše uvjete za korištenje feedove .

Permalink | izvor Shapeways | Pošalji | Komentari

Nema komentara:

Objavi komentar