četvrtak, 8. rujna 2011.

Michael S. Hart, e-knjiga izumitelj i osnivač projekta Gutenberg, umire na 64

Zanimljivi vijesti na URL:http://www.engadget.com/2011/09/08/michael-s-hart-e-book-inventor-and-project-gutenberg-founder/:
Tu je neki tužnu vijest dolaze iz Illinois danas, gdje je Michael S. Hart, e-knjiga izumitelj koji je osnovao Projekt Gutenberg, umro je u dobi od 64 godine. Hart je književni put je započeo u 1971, kada je digitalizirani i distribuira svoj prvi tekst, nakon što je inspiriran besplatni tiskani primjerak Deklaracije o neovisnosti našao na Sveučilištu Illinois u Urbana-Champaign. Iste godine, Tacoma, Washington materinjem pokrenuo projekt Gutenberg - ". Razbiti barova neznanja i nepismenosti" on-line knjižnica koja ima za cilj "potaknuti stvaranje i distribuciju knjige" i Do 1987, on je već bih digitalizirane ukupno 313 knjiga, uključujući djela iz Homera, Shakespearea i Bibliju, prije nego zapošljavanje više volontera kako bi pomogli. Od lipnja ove godine, Hart je pionirski knjižnice smješten oko 36.000 radi u svojoj zbirci (od kojih je većina u javnoj domeni), s prosjekom od 50 novih knjiga dodano svaki tjedan. Opisana od strane projekta Gutenberg kao "gorljivi tehnolog i futurista," Hart ostavlja književni nasljeđe možda najbolje sažeo u svojoj riječi. "Jedna stvar o ebooks da većina ljudi nisu mislili puno je da su knjige vrlo prva stvar da smo svi u mogućnosti da imaju koliko želimo osim zraka", napisao je u srpnju. "Razmislite o tome za trenutak i shvatit ćete da smo u pravi posao." Michael S. Hart je preživio njegova majka i brat.

Michael S. Hart, e-knjiga izumitelj i osnivač projekta Gutenberg, umire na 64 prvobitno pojavio na Engadget dana ned, 8. rujan 2011 04:53:00 EDT. Molimo pogledajte naše uvjete za korištenje feedove .

Permalink Adafruit | izvor Projekt Gutenberg | Pošalji | Komentari

Nema komentara:

Objavi komentar