četvrtak, 8. rujna 2011.

Elektrificirano bakterija vojska ubija urana, daje kapetan Planet trčanje za svoj novac

Zanimljivi vijesti na URL:http://www.engadget.com/2011/09/08/electrified-bacteria-army-kills-uranium-gives-captain-planet-a/:
Određene vrste "dlakave" bakterije svibanj pravedan biti odgovor na čišćenje izlijevanje radioaktivnog. Znanstvenici na University of Southern California su otkrili da pod određenim okolnostima, Geobacter sulfurreducens mogao napraviti metale kao što su uran manje topiv - bitno pretvaranje metala u kapljice tvrdi umjesto da se apsorbira. Istraživači su otkrili da spuštanjem bakterije temperaturi, zbog kose kao Pili proširiti, što obavijen otrov urana i na kraju ga smanjiti dalekometnim prijenosa elektrona. Proboj mogao pomoći iscrpiti izvore urana i drugih radioaktivnih izotopa, gdje bakterije se normalno ne može opstati - kao iz Fukushima nuklearne elektrane koja je poharala Japan je ranije ove godine. Znanstvenici vjeruju da su samo smo zagrebali površinu s tim razvojem te su optimistični glede budućnosti bakterija "electromicrobiology", koji možemo samo nagađati rastao u popularnosti nakon ovog 80-klasik hit airwaves (video nakon pauze).

Nastaviti čitanje elektrificirano bakterija vojska ubija urana, daje kapetan Planet trčanje za svoj ​​novac

Elektrificirano bakterija vojska ubija urana, daje kapetan Planet trčanje za svoj ​​novac prvobitno pojavio na Engadget dana ned, 8. rujan 2011 15:29:00 EDT. Molimo pogledajte naše uvjete za korištenje feedove .

Permalink iO9 | izvor Znanstveni Americi | Pošalji | Komentari

Nema komentara:

Objavi komentar