srijeda, 3. kolovoza 2011.

Lookout Izvješće: Android zlonamjernih programa značajno povećala tijekom zadnjih 6 mjeseci

Zanimljivi vijesti na URL:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/uXlhJ0VHcIo/:
3look4

Vidikovac, tvrtka koja pruža sigurnosne usluge za broj smartphone, otkriva rezultate Mobile Threat Report. Izvješće se temelji na prijetnji i sigurnosti podataka iz vidikovac Mobile prijetnje mreži, koja obuhvaća podataka prikupljenih od više od 700 tisuća aplikacije i 10 milijuna uređaja širom svijeta. Možete pristupiti potpuno izvješće se ovdje.

Lookout glavni nalaz je da je mobilni malware značajno povećala, sa Android korisnicima dva i pol puta vjerojatnije da će naići na malware danas od samo prije šest mjeseci. Lookout procjenjuje da između pola milijuna i milijun korisnika su pogođeni mobilni malware u prvoj polovici 2011.

U prvoj polovici 2011, broj jedinstvenih aplikacija s malware pronađen na tržištima i preuzimanje datoteka položaj porastao 80 - 400 aplikacije. DroidDream, jedan od najpopularnijih prijetnje, objavio je više od 80 jedinstvenih aplikacije da preuzmu kontrolu nad korisnika telefon. I GGTracker, noviji malware prijetnja koja izričito cilja SAD Android korisnike putem vrhunske usluge tekstualnih poruka, je povećao svoj zaražene app brojati do 15 apps /

I prijetnje nisu samo primaju zlonamjernih programa putem aplikacije i aplikacije tržištima. Mobilni web-bazirane prijetnje također su se pojavili kao značajan dio prijetnji s tri od deset mobilnih korisnika vjerojatno da kliknu na poveznicu nesiguran, uključujući i zlonamjerne i phishing veze, tijekom jedne godine.

Nažalost, vidikovac kaže da zlonamjerni softver pisci koriste nove tehnike za zaraziti telefone. Sada neki mobilni oglasi nisu sigurni, kao dobro. Korištenje taktika se zove Malvertising, pisci koriste mobilne oglase usmjeriti korisnike na zlonamjerne web stranice koja aktivira automatsko preuzimanje zlonamjernog softvera.

Uglavnom, sada više nego ikada, smartphone vlasnici moraju biti oprezni o preuzimanju aplikacije iz pouzdanih app dućana i preuzimanje mjesta i klikom na linkove u mobilnom webu. Lookout vlastiti app sigurnosti može pomoći korisnicima borbi protiv tih problema.

Tijekom drugog tromjesečja 2011 vidikovac vidio 85% povećanje broja mobilnih zlonamjernih detekcija kroz svoje korisničke baze. I ecause taj trend, vidikovac Ponuda rastu brzo. U prosincu, tvrtka je 4.000.000 korisnika, a sada je više nego udvostručio taj broj, s 10 milijuna korisnika. Lookout trenutno je dodao 1 milijuna korisnika mjesečno. A tvrtka je upravo podigao 19,5 milijuna dolara u financiranju iz Indeks Ventures, Accel Partners i Khosla Ventures. Čak i prijevoznici se počinju uzeti na znanje.


Nema komentara:

Objavi komentar