nedjelja, 17. srpnja 2011.

Weird Science ima piti, pušiti i učitan oružja

Zanimljivi vijesti na URL:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/A8Mexz3kGsk/weird-science-has-a-drink-a-smoke-and-a-loaded-firearm.ars:

Nije ni čudo da alkohol i duhan su obrađene od strane iste agencije: Američka vlada je agencija posvećena alkohol, duhan, vatreno oružje i, što pogađa toliko čudno kombinacija. Na temelju nekih novih istraživanja, međutim, da se može savršeno racionalnog izbora. Jedan Garen Wintemute UC Davis je gledao u navike više od 15.000 Amerikanaca, i otkrili da se alkohol i duhan idu zajedno . Vatreno oružje vlasnici su više vjerojatno da će piti i voziti teško poslije. Što je još gore, između vlasnika oružja, oni koji su skloni da overindulge s alkoholom su više vjerojatno da će nositi pištolj za zaštitu protiv drugih i držati pištolj unsecured u kući učitava. Nema očite veze s duhanskom ovdje, ali ćemo pogoditi "potencijal za samoozljeđivanje" moglo ih povezati.

Papige se imena od svojih roditelja: Papige su impresivne vokalista, pogotovo kada podigli među ljudima, ali oni vještine također igraju ulogu u divljini, gdje su neke vrste zabilježene su koristiti ono što nazivaju "kontakt naziva"-u suštini, jedinstvene nazive koji pomoći identificirati pojedinca. Sada, istraživači su pratili niz papiga gnijezda shvatiti kako ti pozivi razvijati. Mladi zeleni-rumped parrotlets u studiju podigla njihova imena od svojih roditelja . Nije da ih roditelji ime po sebi, više da mladi počinju razvijati svoj jedinstveni poziv od uzimajući elemente stvari čuju od oba roditelja, te ih spojiti u nešto jedinstveno. Pokazati da to nije neki oblik genetske rekombinacije, istraživači su pratili gnijezda s poticati pilića, i utvrdili da poziva ostao mješavina onih roditelja koji ih podigli.

Pročitajte ostatak ovog članka ...

Pročitajte komentare na ovaj post


Nema komentara:

Objavi komentar