nedjelja, 17. srpnja 2011.

Hadoop i startups: Gdje Open Source sastao poslovnih podataka

Zanimljivi vijesti na URL:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/XkLEjLGYLVo/:

Ovaj gost post je napisao Kovas Boguta , voditelj analitike u Weebly . U 2009, Kovas napisao gost poslije o vizualizacije u stvarnom vremenu društvene strukture.

Prije deset godina, open-source LAMP (Linux, Apache, MySQL, PHP / Python) stog počeo transformirati web pokretanja ekonomije. Kao novi open-source webservers, bazama podataka i web-friendly programski jezici oslobođena programeri iz vlasnički softver i velike željezo hardver, troškove pokretanja plummeted. Ovo spustio prepreka za ulazak, promijenio pokretanje financiranja igru, što je dovelo do pojave struje Angel / sjeme financiranja ekosustava. Osim toga, naravno, omogućuje stvaranje webapps smo svi svakodnevno koriste.

Ovaj isti proces se sada odvija u Big prostora za podatke, s open-source ekosustava okupljenih oko Hadoop raseljavanja skupo, vlasnički rješenja. Startups su stvaranje više inteligentni tvrtki i više inteligentnih proizvoda, kao rezultat. I možda još važnije, ovaj tehnološki pokret ima potencijal da zamućenja oštre linije između tradicionalne poslovne i tradicionalnih web startups, dramatično širi igralište za inovaciju.

Problem, UPOZNAJTE RJEŠENJA

Čak i umjereno uspješno stavljanje u pogon ima bazu korisnika usporedive populacije s nacionalnim državama. Rezultanta masa korisničkih podataka stvara probleme i mogućnosti. Problemi zbog razumijevanja vrijednost svakog korisnika i transakcija postaje složenije. Mogućnosti, jer je kolektivna inteligencija stanovništva može utjecati na bolje korisničko iskustvo.

Do samo prije godinu ili dvije, analiziranje ove ljestvice podataka potrebnih iste vrste poslovnih rješenja koja LAMP je stvoren kako bi se izbjeglo. Višegodišnje, višemilijunske dolarske bavi poput IBM , Oracle , i Teradata . Naravno, gotovo da i nema pokretanja može priuštiti takav trošak. Nadalje, zatvoreni izvor tehnološke podrijetlo tih rješenja što ih čini u skladu sa pokretanja inženjerska znanja i kulture.

Unesite Hadoop. Hadoop rješava ove probleme obrade podataka na način koji je i startup-kompatibilnih i tehnološki superioran. Kao open-source projekt razvijen od strane i za inženjere, to je vrlo praktičan i squarely u mainstream pokretanja inženjerskoj praksi. I njegova arhitektura karte-smanjenje preko klastera robnih čvorova je fleksibilniji i troškovno učinkovitiji od tradicionalnih skladišta podataka.

S obzirom na naglašena potreba, to ne čudi onda da Hadoop puše gore. Da biste vidjeli kako open-source projekt radi, prva stvar koju trebate učiniti je pogledati popis developer mailing prometa. Ako okupiti sve Hadoop se odnose na mailing liste i zemljište broj poruka, dobivate klasični hokej štap krivulje rasta:

U današnjem svijetu, to nije mnogo protežu reći da je budućnost tehnologije je oblikovan developer usvajanje. Kako sve više inženjera i više startupima usvojiti Hadoop, njegove sposobnosti postaju zadani pretpostavka pri dizajniranju proizvoda i tvrtke u budućnosti.

HADOOP U današnjem startups

Na visokoj razini, postoje 3 područja u kojima Hadoop je pronaći primjenu u današnjem startupima: 1) Analiza ponašanja kupaca, 2) Paljenje novi korisnik-prema mogućnosti, i 3) Uključivanje cijele nove linije poslovanja koji su prethodno bili izvan dohvata .

Eventbrite je primjer gdje Hadoop je napajanje novi korisnik-prema mogućnosti. Brzo rastuća događaja usluga Vam omogućuje organizatori upravljati i promovirati njihove događaje, te pomaže korisnicima pronalaženje relevantnih događanja kojima valja prisustvovati. Kako bi pomogli rastu tvrtke brže, svoje podatkovne usluge tim usin

Nema komentara:

Objavi komentar