srijeda, 6. srpnja 2011.

Smartphone HTC kupuje S3 Graphics od Via, WTI za 300 milijuna dolara

Zanimljivi vijesti na URL:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/s3A3VX_axbY/:

VIA Technologies , Taiwan-temeljen developer x86 procesora platformi, jutros objavio da je prodao sve svoje dionice u S3 Graphics , davatelj grafičke vizualizacije tehnologija se koristi u računalima, igraće konzole i mobilne uređaje sa sjedištem u Kaliforniji.

Kupac je smartphone proizvođača HTC , koji je stjecanje svih dionica od S3 Graphics za sveukupni zbroj od 300 milijuna dolara.

Nakon što dobije punu odgovornost S3 Graphics, HTC ne samo da će dobiti tvrtke iskusan tim, ali i dosta vrijedne intelektualnog vlasništva i tona know-how na izgradnju energetski učinkovite grafike i video rješenja.

VIA Technologies stečena S3 Graphics u 2001 s namjerom da se ubrza integraciju grafičke mogućnosti sa svojim procesorima i čipsetima proizvoda. S3 Graphics je postao undercapitalized u 2005, što je navelo VIA za dodavanje WTI ulaganja International kao novi investitor kako bi se financiranje poslovanja i R & D inicijativa.

Značajno je WTI je privatna investicijska tvrtka, u kojoj je VIA Technologies predsjednik Cher Wang je značajan dioničar.

VIA će dobiti 147 milijuna dolara, dok je WTI će dobiti 153 milijuna dolara. VIA će prepoznati kapitalne dobiti od 37 milijuna dolara i plaćene-u kapital od 115 milijuna dolara u ovoj transakciji.

"Transakcija omogućit će da se VIA da ostvaruju dio svoje bogate IP portfelja, ipak zadržati svoj grafičke mogućnosti podržati razvoj i prodaju svojih procesora i čipseta", rekao je Tzu-MU Lin, stariji potpredsjednik i direktor Uprave za VIA.

Transakcija je predmet odobrenja regulatornih i drugih uobičajene uvjete, ali očekuje se prije kraja 2011.

S3 Graphics je nedavno napravio naslove sa svojim odijelo povrede patenta protiv Apple . Tvrtka podnio tužbu ITC-svibanj 2010, i osam dana suđenja održana je u ožujku 2011.

Ranije ovog mjeseca, ITC sudac James E. Gildea presudio da Apple krši US Patent 6658146 usmjeren na sustave i metode za sažimanje slike i US Patent 6683978 usmjeren na sliku formata podataka, od kojih oba pripadaju S3 Graphics (i uskoro, kako bi se HTC).

Apple je utvrđeno da ne krše dva patenta.


Nema komentara:

Objavi komentar