utorak, 28. lipnja 2011.

Značajka: Firefox ažurirati politika: poduzeće je krivo, a ne Mozilla

Zanimljivi vijesti na URL:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/cgQWpzLRAEY/firefox-update-policy-the-enterprise-is-wrong-not-mozilla.ars:

Prije tri mjeseca, Mozilla izdali dugo očekivani Firefox 4. Prošli tjedan, u organizaciji dostavljaju praćenja izdanje: 5 Firefox. Firefox 5 je prvu verziju preglednika da bi bilo objavljeno koristeći Mozilla Firefox novi vijek trajanja proizvoda , što bi vidjeli novu verziju preglednika brodara svaka tri mjeseca ili tako. Nova politika je objavljen za nekoliko mjeseci, pa puštanje od Krijesnica 5 je sam po sebi nije veliko iznenađenje. Ono što je uhvaćen mnoge off-straže je podrška, ili nedostatak istih. Sa puštanje od Krijesnica 5, Firefox 4-iako samo tri mjeseca stare je na kraju lifed. To neće primati više ažuriranja, zakrpe, ili sigurnosne ispravke. Ikada. I korporativni klijenti su jadikovanje.

Glavni problem je testiranje. Mnoge korporacije su in-house web aplikacija, kako običaj i third-party-da pristup putem web preglednika, i prije nego što bilo koji novi preglednik nadograditi može se primjenjivati ​​na korisnika, to mora biti testirani kako bi potvrdili da se radi ispravno i ne uzrok bilo kakvih problema s poslovno kritičnih aplikacija. S Mozilla novu politiku, ovu vrstu ispitivanja i provjera valjanosti je u suštini nemoguće: verzija 5 može sadržavati kritične sigurnosne zakrpe nije pronađen u verziji 4, i uz verzija 4 end-of-lifed, jedini način za implementaciju tih popravaka je nadograditi na verziju 5. To ne može biti problem ovaj put, ali to je sve, ali neizbježno je da će problem pojaviti na kraju.

Pročitajte ostatak ovog članka ...

Pročitajte komentare na ovaj post


Nema komentara:

Objavi komentar