utorak, 28. lipnja 2011.

Zašto tako hladno? Posljednje utočište od Antarktika šuma

Zanimljivi vijesti na URL:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/tojVP6ddR6s/why-so-cold-the-demise-of-antarcticas-forests.ars:

Mi znamo Antarktika kao unfathomably hladno pustoš, pogodna za mali izvan pingvina i ludo odvažan istraživača. Ali to nije uvijek bio takav. S vremena na vrijeme u dalekoj prošlosti, tektonskih ploča i toplijom klimom su u kombinaciji za pokriće Antarktika s bujnom šumom, dinosauri, pa čak i marsupials. Članak objavljen u PNAS detaljima konačni prijelaz iz stambena kontinenta na stanovanje ledena kapa koji se razvio tijekom posljednjih 40 milijuna godina. Njegovi rezultati opisati ekosustava koji su preživjeli u posljednjih unglaciated kutu Antarktika prije ledene ploče odnijela posljednje ostatke zemaljski život.

Da biste ostvarili ovo, tim iza papir iz za čitanje povijesti zabilježena u sedimentu oko Antarktički poluotok (Antarktika je "rep"), koji bi bio posljednji dio kontinenta koji će biti obuhvaćeni ledene ploče. Koristili su seizmička snimanje sedimentnih slojeva offshore identificirati mjesta sa sedimentom iz željeni raspon dobi.

Pročitajte ostatak ovog članka ...

Pročitajte komentare na ovaj post


Nema komentara:

Objavi komentar