utorak, 28. lipnja 2011.

Kromosom završava vezani za životne povijesti, kroničnim bolestima

Zanimljivi vijesti na URL:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/PWxgLMM-k1Q/chromosome-ends-tied-to-life-history-chronic-diseases.ars:

University of California-San Franciscu Liz Blackburn dobila Nobelovu nagradu za istraživanja koja su identificirana specijalizirani malo strojeva, pod nazivom telomeraze, koji održava krajevima kromosoma, koji bi inače očekuje se da će smanjiti svaki put stanica dijeli. To skupljanje je mislio postaviti ograničenje na broj stanica podjela koje se mogu pojaviti u normalnim stanicama, te nagradu priznati da je njegova reaktiviranja Čini se da je nužan korak u transformaciji na rak. No, Blackburn koristila svoje predavanje na Lindau nobelovci sastanak tvrditi da su sve vrste bolesti su povezane s promjenama u aktivnosti telomeraze, te da kromosom završava pružaju čitanje od jedne osobe života povijesti. I ona ima robota koji je zauzet stvaranje podataka u leđa gore.

Bakterije i Archaea su kružni kromosoma, koji osigurava da nema DNK labav završava u tim stanicama. Kompleks stanica eukariota ima linearnih kromosoma u jezgri. To stvara dva problema. Popravak DNA sposobnosti stanica treba prikaz završava, ili telomere od kromosoma kao mjesto gdje kromosom je slomljena, i pokušati ga popraviti. Osim toga, enzima koji primjerak DNA nisu u mogućnosti započeti kopiranje na kraju komada DNA. Dakle, kad god stanica ima za kopiranje DNA, kopiranja nužno će ignorirati neke krajeve kromosoma.

Pročitajte ostatak ovog članka ...

Pročitajte komentare na ovaj post


Nema komentara:

Objavi komentar