nedjelja, 12. lipnja 2011.

Stranih vlada navodno iza cyberattack na MMF

Zanimljive vijesti na URL:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/s_v6cz0QYLk/foreign-government-allegedly-behind-cyberattack-on-imf.ars:

Međunarodni monetarni fond je pretrpio "veliki kršenje" ranije ove godine koji je omogućavao hakerima pristup "velike količine" podataka, osoblje i članovi odbora su rekli na e-mail prošlog tjedna. Organizacija je napravio nijedan izjavi za javnost, ali izvori govore da je New York Times je rekao da kršenje trajala nekoliko mjeseci, uz izvor "upoznat s napadom" govori Bloomberg da je napad bio rad na neodređeno stranih vlada.

Osoblje je bilo rečeno da sumnjivu datoteku transferi su otkrivena prije dva tjedna, te da su oni bili povezani s kompromitiranim stolno računalo u MMF-u. Oni su također uvjeravali da nema dokaza da su osobni podaci koje su poduzete ili da će biti žrtve prijevare.

Hack raniji uhićenje direktora MMF-a Dominique Strauss-Kahn na temelju optužbi za seksualne assualt. MMF posjeduje detaljne podatke o stranim financijskim gospodarstva, kao i dokumentaciju pregovora i razgovora s tim zemljama, od čega je privatni i osjetljiva, a to je ova informacija da je najvjerojatnije cilj. Ostalih financijskih institucija kao što su francuski Ministarstvo financija i kanadskih Odjel za financije i trezor odbora su također žrtva krađe podataka hack ove godine.

Možda indikativno hacktivist grupe raste ugled, interni dopis je rekao da je upad nije bio spojen na anoniman. MMF koristi RSA SecurID tokena, i iako su zbog biti zamijenjen nakon RSA je napao i kritički SecurID bila ugrožena , dopis je rekao da nema naznaka da SecurID kompromis igrao ulogu. Kao mjera predostrožnosti, Svjetska banka zatvoriti svoje mrežne veze prema MMF-u.

U priopćenju, MMF-a je rekao da je "potpuno funkcionalan" i bio je trenutno istražuje incident, a MMF je bio pridružio u ovom istraživanju od strane FBI.

Pročitajte komentare na ovaj post


Nema komentara:

Objavi komentar