nedjelja, 12. lipnja 2011.

Detroit DIYer kuhari up jači, lakši od čelika, znanstvenici shames

Zanimljive vijesti na URL:http://www.engadget.com/2011/06/11/detroit-diyer-cooks-up-stronger-lighter-steel-shames-scientist/:
Flash beinit
You'd biti oprošteno za otpuštanje amaterski metalurg, ako je on tvrdio da su poboljšani nakon vjerojatno usavršio tehnologiju izrade čelika. Ali Flash beinita, stvaranje Detroit poduzetnik Gary Cole, wowed tim Državnog sveučilišta Ohio inženjera za okretanje stoljeća legure obrade na glavi. Umjesto grijanja metala za nekoliko sati ili dana, ovaj dobro opremljeni DIYer potaknut temperature - brzo pečenje, zatim hlađenje listova od čelika koji su 7-posto jači u odnosu na druge oblike i teže nego neke legure titana. Flash beinita je također više od nodularnog ostalih čelika, omogućujući mu da gužvati više prije razbijanje - savršeno za upijanje utjecaja. Očito to znači jači i lakši automobila, prijenosna računala, i oklopna vozila, ali, budući da proces traje sve od oko 10 sekundi, to je i više energije učinkovita i jeftinija od tradicionalnih čelika. Sada, koji je broj za odbor Nobelovu nagradu?

Detroit DIYer kuhari up jači, lakši od čelika, znanstvenici shames prvobitno pojavio na Engadget o Thu, 11 lipanj 2011 17:02:00 EDT. Molimo pogledajte naše uvjete za korištenje feedove .

Permalink | izvor EurekAlert | Pošalji ovaj | Komentari

Nema komentara:

Objavi komentar