nedjelja, 8. svibnja 2011.

Weird Science podržava maloprodaji terapija, ali samo s kreditnim karticama

Zanimljive vijesti na URL:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/MUV1JTieQsM/weird-science-endorses-retail-therapy-but-only-with-credit-cards.ars:

Kreditne kartice kao terapija za osjećaj kao dweeb: Retail therapy je očito prava stvar ako si osjećaj bezvrijednosti. No, pokazuje da su uključeni malo eksperimentalne metodologije koja se čini pomalo okrutnom. Nakon što je dao test koji su rekli obično odražava akademsko postignuće, "[p] articipants bili su nasumice raspoređeni performanse povratne informacije koje je bilo prijeteće ili nonthreatening na njihov self-vrijedi." Nakon messing s glave, znanstvenici su neka sudionika kupiti proizvode s različitim mogućnostima plaćanja, te s rezultatima depresivno pokupila one skupe i radije upotrebljavaju kreditne kartice. "Plaćanje kreditnom omogućava prijetili pojedincima kompenzacijskih prednosti visokog statusa robe rastavljen od neposredne psihološki trošak plaćanja," zaključuju autori.

Nakon što je puls? To je precijenjena: Postoji mnogo slučajeva u kojima pojedinac ima kratka razdoblja simptoma smrti prije nego što je oživio. No, zastoj srca pacijenta nedavno doživjeli onaj koji je bio odlučno ne kratak: 96 minuta bez pulsa . Tijekom sat i pol, pasivni promatrači i paramedics izvedena CPR i desetak udaraca s defibrilatorom, a sve bez vraćanja impulsa. Ali responders su praćenje proizvodnje ugljičnog dioksida iz pluća, što ukazuje da se nešto događa interno, tako da oni čuvaju ide. Na kraju, srca se vratio, i pojedinca očito je napravio pun neurološki oporavak.

Pročitajte ostatak ovog članka ...

Pročitajte komentare na ovaj post


Nema komentara:

Objavi komentar