nedjelja, 8. svibnja 2011.

Slijedećih 10 godina će biti velik za oba osnivača i BO

Zanimljive vijesti na URL:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/e__DljzD3cE/:

Editor's note: Ovaj je gost pošta iz venture kapitalističke William Quigley , izvršni direktor u Clearstone venture partnerima .

Ranije ovaj tjedan sam izdao izvještaj o pozitivnim promjenama koje su se nedavno dogodile u kapitalu industriji pothvat. Ove promjene su duboki i da će imati trajan učinak na oba imovine poduzetnički kapital klasa, kao i današnji start-up.

Mnogo je toga napisano o tzv "zlatno doba" rizičnog kapitala u kasnim 1990-dot-com ere, kada voli Netscape, Yahoo, Amazon i eBay su nastali.

Da, oni sigurno bili veliki puta za osnivača i ranoj fazi investitora, ali ja ću vas pustiti na malo tajno: za sve sjaja, ambiciju i trud koji je otišao u zgradu te kultni tvrtke, velika većina od povećanja kapitala u tim tvrtkama dogodio tek nakon što je javnost.

Da biste ga stavili na drugi način, nagrade za izgradnju uistinu veliki posao - kažu, najveći svjetski etailer ili najveća online aukcija stranica - nastali uglavnom na javnim dioničarima. To je pravo. One koji su prošli kroz sve teško raditi za prijave na njihovu E * Trade računa i klikom na "Kupi" gumb. Sudjelovali su u više od 99% (doslovno) od vrijednosti stvorene iz ove briljantne poduzetnicima i njihovim prekrasan tvrtke.

Sada razumijemo, ja ne zavidjeti javnost investitora, ali kao ni osnivač, ranoj fazi tvrtka zaposlenika ili investitor (anđeo ili VC), zašto gnjaviti uzimanje sve u ranoj fazi rizik kada bi zaradili puno više samo kupnju dionica vaše tvrtke nakon što je javno?

Let je također imajte na umu da javna poduzeća su općenito puno manje rizično od onih privatnih. Manje rada i manji rizik. To je, kako je nekad bilo za javnu dioničare, ali to razdoblje je završio na dobro. Dopustite mi da vam dati neke perspektive o tome koliko stvari su se promijenile od posljednjeg tech ciklusa.

Amazon.com , najveća svjetska internet trgovac, ode javnosti na 440 milijuna dolara vrijednosti. Teško vjerovati, zar ne? Tvrtka vrijedi 90 milijarda dolara danas je bio vrijedan nešto više od 400 milijuna dolara kada je otišao u javnost 1997. To je nedovoljan vrednovanje predstavljao manje od jedan puta njegov naprijed 12 mjeseci prihoda, višestruki više usko povezan s valovitog kartona proizvođač od najvažnijih inovatora u maloprodaji u posljednjih 100 godina.

eBay ode javnosti na 650 milijuna dolara vrijednosti, što predstavlja manje od tri puta naprijed prihoda. Nevjerojatno, ali ovo vrednovanje je smatra odgovarajućim, iako u vrijeme njegova IPO-a eBay se već etablirala kao pre-eminentnih aukcija site na webu. Vratite se ranije dio 1990-ih, i to dobiva još više ekstremnih. Cisco , najvažnija tvrtka u umrežavanje računala infrastrukture, ode javnosti na 225 milijuna dolara, procjena predstavlja tek nešto više od jedan put svoj ​​godišnji prihodi.

Zapamtite, ovo je trebao biti vrijeme kada venture kapital i poduzetništvo izuzetno je nagrađen. Ispada, do vrlo nedavno, javno investitorima, onima koji su čekali do teškog rada je učinio i naopako je bila očita, bili oni koji su zaradili najviše vraća. Nice work ako ga možete pronaći.

Mi smo sada ušli u novo doba, doba čudo, zapravo, za one dovoljno hrabri za pokretanje tvrtke i podebljano dovoljno za izgradnju globalnog poslovanja. To novo razdoblje, ono što ja nazivam "pravi zlatno doba" za firmu graditelji i

Nema komentara:

Objavi komentar