utorak, 12. travnja 2011.

Oštro obustavio proizvodnju u svoja dva najveća LCD tvornice sljedeće Japanski potres

Zanimljive vijesti na URL:http://www.engadget.com/2011/04/11/sharp-suspends-production-at-its-two-largest-lcd-factories-follo/:
Toshiba, Hitachi i Panasonic je već rekao da će okidač njihovih tekućih kristala zaslon postrojenja za mjesec dana nakon 9,0 Magnituda potresa i posljedica tsunamija koji je pogodio zemlje 11. ožujka. Sada, Japan je najveći izvoznik LCD TV ( Sharp , za one čuvanje bilješke) je obustavila proizvodnju u svoja dva najveća tvornica, zahvaljujući nestašice plina se koriste u proizvodnom procesu. Osaka i Mie biljaka, koje imaju kombinirani kapacitet od 172.000 kompleta mjesečno, neće ponovo otvoriti sve do 6. svibnja, u najranijoj. Do tada, tvrtka tvrdi da ima dovoljno televizore u svom inventaru trajati oko mjesec dana. Jedan JP Morgan Chase analitičara procjenjuje da tvrtka stoji izgubiti 50 milijardi jena (590 milijuna dolara) u ovoj fiskalnoj godini zbog zamrznuti.

To sve čini trivijalan, naravno, s obzirom da je više od 27.000 ljudi u sjeveroistočnoj Japanu su mrtvi ili nestali, a zemlja je proširenje svoje zone evakuacije, sve dok se oporavlja od nemilosrdan šok, uključujući i onaj koji pogodak jučer. Ipak, domino efekt zadavio opskrbnog lanca ostaje relevantna za nas kao tech novinari, osobito ako oskudice u materijalima ima potencijal da poveća cijene - i utjecati na što više vrsta proizvoda kao što mislim da hoće.

Oštro obustavio proizvodnju u svoja dva najveća LCD tvornice sljedeće Japanski potres prvobitno pojavio na Engadget na ponedjeljak, travanj 11, 2011 16:56:00 EDT. Molimo pogledajte naše uvjete za korištenje feedove .

Permalink | izvor BusinessWeek | Pošalji ovaj | Komentari

Nema komentara:

Objavi komentar