nedjelja, 20. ožujka 2011.

Stalna anti-magla premaz bi moglo značiti kraj pun pare naočale

Zanimljive vijesti na URL:http://www.engadget.com/2011/03/20/permanent-anti-fog-coating-could-mean-end-to-steamy-specs/:
Osim ako si slijep, ili samo običan iz petlje, vjerojatno ste primijetili proliferacije ljudi ljulja spektakle kao pribor kasno, ali za one od nas koji nose stvari iz nužnosti, nema uzimanje 'em isključivanje kada naše leće magla gore. Lucky za nas, tim kanadski istraživači su patentirani novi stalni anti-magla premaz oni tvrde da je prvi takve vrste. Da biste bili sigurni stvari ne bi oprati, posada primijeniti četiri uzastopna sloja molekula da prozirnog materijala (ili stakla ili plastike) prije nego što ga obloženi s polivinil alkohol , dopuštajući vode širiti ravnomjerno i izbjegavanje steamy windows-efekt. Rezultat? Super izdržljiva, višeslojni premaz koji neće trljati off, bez obzira na otkačen uvjeta vas i vaše lice susret. Njegova kreatori vide beskrajne aplikacija za njihov izum, uključujući i vjetrobrani, viziri, leća fotoaparata, i, naravno, eyewear. Sada da je to zabit, predlažemo da se koncentriraju svoje napore na znoj-manje nos jastučići.

Stalna anti-magla premaz bi moglo značiti kraj pun pare naočale prvobitno pojavio na Engadget na ned, 20. ožujak 2011 04:04:00 EDT. Molimo pogledajte naše uvjete za korištenje feedove .

Permalink Slashdot | izvor Université Laval | Pošalji ovu | Komentari

Nema komentara:

Objavi komentar