srijeda, 16. ožujka 2011.

Izdavač počinje godišnji e-knjiga za licenciranje knjižnice, pokušaji krvi ekstrakcija iz kamena

Zanimljive vijesti na URL:http://www.engadget.com/2011/03/15/publisher-starts-annual-e-book-licensing-for-libraries-attempts/:
Javne su knjižnice En Vogue opet sada da e-čitači i e-knjige su toliko popularni, a izdavači su oprezni trend. Da užas mnogih, a iznenađenje nekoliko, HarperCollins Publishers je postavio svoj ​​e-knjiga za isteći nakon 26 iznajmljivanje - učinkovito dajući im oko godinu dana roka trajanja (pod pretpostavkom 2 tjedna po najmu x 26 = 52 tjedana). Tako sada novčani-strapped knjižnice imaju na poni gore pretplate na godišnjoj razini, jer izdavač je zabrinut da "prodaje e-knjiga za knjižnice u vječnost, ako je ostao nepromijenjen, podriva nastajanju e-knjiga ekosustava." Drugim riječima, HarperCollins misli kreditiranja e-knjiga je koštalo tvrtka novac mogao učiniti ih prodaje. Izdavač je prva za liječenje knjižnica e-knjiga za razliku od tvrdih kopija, te promjena u politici je izazvao neki knjižničari da se zaustavi kupnju HarperCollins e-knjige. Ukoliko novi izdavanja dopuštenja postao trend, to ćemo još vidjeti ako su knjižnice prisiljeni da prestanu pozajmljivanje elektronske stranke.

[Hvala, Scott]

Izdavač počinje godišnji e-knjiga za licenciranje knjižnice, pokušaji krvi vađenje iz kamena prvobitno pojavio na Engadget dana uto, 15. ožujka 2011 23:44:00 EDT. Molimo pogledajte naše uvjete za korištenje feedove .

Permalink | izvor New York Times | Pošalji ovu | Komentari

Nema komentara:

Objavi komentar