nedjelja, 2. siječnja 2011.

Japanski znanstvenici stvorili paladija legura poput korištenjem nanotehnologije, 'današnji alkemija'

Zanimljive vijesti prikaza u http://www.engadget.com/2011/01/02/japanese-researchers-create-palladium-like-alloy-using-nanotechn/:
Kao što ste bez sumnje svjesni, neki od plemenitih metala koji se koriste u potrošačkoj elektronici - poput paladija - mogu biti skupi i teško doći la, koji je zatraži neki za žetvu materijala iz stare elektronike i ponovno ih , dok su drugi su užurbano radili na više dostupne alternative. Među koji potonja skupina su tim istraživača iz Japana je Kyoto University, koji su tek najavili da ste uspjeli stvoriti paladija legura poput korištenja tome što's se opisao kao "današnji alkemije." Točnije, oni koriste nanotehnologiju za kombinirati (i "nebulise") rodija i srebra, koji obično ne miješati, u novi kompozitni, za koje kažu da bi s vremenom zamijeniti pravu stvar na cijeli niz elektronike i drugih proizvoda. Nažalost, to nije jasno kad se to može dogoditi, ali istraživači nisu samo zaustavljanje na paladij - oni su očito već gledajući koristeći sličan proces za stvaranje druge legure.

[Slika kredit: Jurii / Wikipedija ]

Japanski znanstvenici stvorili paladija legura poput korištenjem nanotehnologije, 'današnji alkemija' prvobitno pojavio na Engadget o Suncu, 2 siječanj 2011 07:56:00 EDT. Molimo pogledajte naše uvjete za korištenje feedove .

Permalink | izvor PhysOrg | Pošalji ovaj | Komentari

Nema komentara:

Objavi komentar