subota, 29. siječnja 2011.

Android 2,3 sigurnosni bug pokazuje microSD pristup ranjivost

Zanimljive vijesti prikaza u http://www.engadget.com/2011/01/29/android-2-3-security-bug-shows-microsd-access-vulnerability/:
Istraživač na North Carolina State University je upozorenje android 2,3 sigurnosna ranjivost koja omogućuje napadačima pristup vašim osobnim informacijama, još jedan dokaz da nije sve Gingerbread šećera i začina (da bude fer, da se SMS-a problem jer je ispravljen ). Prema Xuxian Jiang, bug omogućava zlonamjernih web-mjesta za pristup i upload sadržaj korisnika microSD kartice, uključujući govorne pošte, fotografije i online bankovne podatke na udaljeni poslužitelj. Nedostatak naizgled nalikuje sličnu grešku u prethodnoj verziji Android, misli da su se obratili s licitara. Međutim, kako je Jiang ističe, da popraviti lako zaobići. Osim uklanjanja microSD kartice, onemogućiti JavaScript, ili prebacivanje na third-party browser, android 2,3 korisnici imaju malo regres u squashing bug. Ljudi na eWeek je izvijestio da Google radi na rješenje problema, ali nema riječi o tome kada možemo očekivati da vidite ažurirati.

Android 2,3 sigurnosni bug pokazuje microSD pristup ranjivost prvobitno pojavio na Engadget o Thu, 29 siječanj 2011 10:57:00 EDT. Molimo pogledajte naše uvjete za korištenje feedove .

Permalink | izvor North Carolina State University | Pošalji ovaj | Komentari

Nema komentara:

Objavi komentar