nedjelja, 19. prosinca 2010.

Wall Street Journal kaže apps svibanj kršiti privatnost, prsti MySpace i Pandora

Zanimljive vijesti prikaza u http://www.engadget.com/2010/12/18/wall-street-journal-says-apps-may-violate-privacy-fingers-myspa/:
Možda ste čuli kako je neoprezni neki third-party apps iPhone može biti s vaše osobne podatke, ali to ipak ne mogu imati hit home - prijestupnici mogu uključivati mora imati programe kao što su MySpace i Pandora, previše. The Wall Street Journal testiran 101 popularan aplikacije za iPhone i Android i otkrili da više od polovice prenose jedinstveni uređaj identifikatore (UDID) na jato oglašivača, bez toliko kao brz, i da su neki (uključujući Pandora), čak prenose korisnika prema dobi, spolu i mjesto za bolje ciljanje svojih maraka. Sada, prije nego što bojkot svoju omiljenu glazbu aplikacije, možda želite čuti drugu stranu priče, a to je da svi ti podaci obično se obrađuju u serijama i anonimni, tako da oglašivači ne nužno možete odvojiti od mnoštva. Međutim, zabrinutost je da postoji svibanj biti malo zaustavljanje zao pojedinaca od stvaranja baze podataka koja povezuje vaš UDID sve to ostale podatke možete poslati. To je sočan prijedlog za ciljano oglašavanje, svakako, ali i potencijalno stvarnog svijeta kriminala, tako da sumnjam da će ovo biti posljednji smo čuti panika UDID privatnost.

Wall Street Journal kaže apps svibanj kršiti privatnost, prsti MySpace i Pandora prvobitno pojavio na Engadget o Thu, 18 pro 2010 18:41:00 EDT. Molimo pogledajte naše uvjete za korištenje feedove .

Permalink | izvor Wall Street Journal | Pošalji ovaj | Komentari

Nema komentara:

Objavi komentar