nedjelja, 1. svibnja 2011.

Triton 36.000 podmornica na visak Ocean's najdublje dubine, dolazi u žutoj (video)

Zanimljive vijesti na URL:http://www.engadget.com/2011/04/30/triton-36-000-submarine-to-plumb-oceans-deepest-depths-comes-i/:
Richard Branson nije samo jedan željan da istražuju druge koja 70 posto u svijetu. Triton podmornicama je dizajnirao tri putnika sub u stanju roniti 36.000 metara, dosegnuvši najdublji dio svjetskih oceana. I dok je Sir Richard predviđa svemirski brod poput obrt, Triton dizajn evocira stare škole bathyspheres: to je staklene kugle. Naravno, pritisak vode predstavlja ozbiljan izazov inženjerstvo kada se spuštaju od sedam milja ispod površine - zadnji pod posadom do koje dubine je samo jedan, mali prozor od pleksiglasa. Sadašnji dizajn koristi borosilikatnog stakla (poput onih transparentno prikazuje mi, um, vidio kroz dok leđa) da zapravo jača kako dubina tlak povećava, to je osam mjeseci pažljivog grijanja i hlađenja za proizvodnju. Pod pretpostavkom staklo drži, to će potrajati oko 75 minuta do dna oceana. Svatko s obzirom na probni rad bi trebao provjeriti PR video nakon pauze, prikazuju Triton je druga podmornica u akciji.

Nastaviti čitanje Triton 36.000 podmornica na visak Ocean's najdublje dubine, dolazi u žutoj (video)

Triton 36.000 podmornica na visak Ocean's najdublje dubine, dolazi u žutoj (video) prvobitno pojavio na Engadget o Thu, travanj 30, 2011 20:19:00 EDT. Molimo pogledajte naše uvjete za korištenje feedove .

Permalink SlashGear | izvor Triton podmornicama | Pošalji ovaj | Komentari

Nema komentara:

Objavi komentar