nedjelja, 1. svibnja 2011.

Weird Science srce voli napiti, mrzi prije podne

Zanimljive vijesti na URL:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/wxtZf7J9wrc/weird-sciences-heart-loves-booze-hates-mornings.ars:

Vaše srce nije jutro orgulje: cirkadijurni ritmovi, mijenja vaše tijelo undergoes temelji se na doba dana, utjecati na veliki broj tijela je normalna procesa. To izgleda kao oni mogu utjecati na abnormalne procese previše. Istraživači su pratili miokarda infarctions temelji se na doba dana, i mjerili njihovu ozbiljnosti temelji se na standardnim testovima enzima. Ispada srce mrzi jutra, kao i MI veličina bila je najbrojnija u satima od 06:00 do podneva. Bilo bi lijepo vidjeti malo slika, jer je moguće alternativno objašnjenje za to je da razine tih enzima su veći u srcu na koji sat, pa identičan MI samo bi objaviti više od njih. Ipak, to je vjerojatno vrijedi sljedeće se o tome.

A srce voli li njegova napiti: dokazi da konzumacija alkohola štiti od bolesti srca je zgrada za neko vrijeme, ali tu je i više dokaza da alkohol pomaže u srce čak i na razinama gdje je to opasno za ostatak tijela. U istraživanju više od 40.000 osoba, onih koji suzdržala od alkohola potpuno je najveći rizik od koronarne bolesti srca. "Opasnim konzumiranja alkohola je povezana sa smanjenim vjerojatnost koronarne bolesti nakon kontrole za sociodemografskim, psihijatrijske, i zarazna faktori rizika", zaključili su autori. Međutim, press release primjećuje da su standardi za "opasnog" pijenje vjerojatno će uključivati ​​mnogo europskih odraslih.

Ali to sluša dokaze: U deset godina 1996 - 2007, Švedski zdravstveni sustav uvelike proširila svoju uporabu dokazima tretmani za miokarda infarctions. Rezultat? Stopa mortaliteta kod ovih bolesnika pokazala je dosljedna silazni trend. Dokazi radi-tko zna?

Pročitajte ostatak ovog članka ...

Pročitajte komentare na ovaj post


Nema komentara:

Objavi komentar