nedjelja, 1. svibnja 2011.

Nanocones napraviti solarne ćelije učinkovitije, mračan tražite

Zanimljive vijesti na URL:http://www.engadget.com/2011/05/01/nanocones-make-solar-cells-more-efficient-sinister-looking/:
Going Green je de rigueur, pa sunce postaje puno-preferirani izvor snage. Međutim, solarne ćelije "neučinkovita berbu spiralne energije je glavni razlog nisu uzurpirali moć nafte. Dobra stvar veliki mozak u Oak Ridge National Laboratory su u potrazi za promjenu da se s nanocone bazi solarne tehnologije. Teeny-tiny kukova su izrađene od cinkovog oksida i napraviti "bitan električno polje distribucije" za poboljšanje električni transport naboja unutar solarnih ćelija. Nismo sigurni što to znači, ali znamo bodljikav izgleda dizajn osigurava 3,2 posto svjetlo za pretvorbu energije učinkovitost koji je značajan napredak u odnosu na 1,8 posto mršav nude današnji fotonaponski stan od sličnih materijala. To je 80 posto učinkovitije, i 100 posto više strašan.

Nanocones napraviti solarne ćelije učinkovitije, mračan tražite prvobitno pojavio na Engadget dana sub, 1. svibanj 2011 05:03:00 EDT. Molimo pogledajte naše uvjete za korištenje feedove .

Permalink Physorg | izvor ORNL | Pošalji ovaj | Komentari

Nema komentara:

Objavi komentar