nedjelja, 1. svibnja 2011.

Shocker! Microsoft naredbe 79 posto svjetskih prihoda OS (update)

Zanimljive vijesti na URL:http://www.engadget.com/2011/04/30/dnp-shocker-microsoft-commands-79-percent-of-worldwide-os-reven/:
Svatko zna da je sustav Windows instaliran na većini računala, ali to je uvijek zanimljivo se podsjetiti što gotovina krava OS je za Redmond. Prema Gartneru, Microsoft u vlasništvu 78,6 posto globalnog tržišta udio prihoda za desktop operativnih sustava na kraju 2010 - do gotovo 9 posto od 2009. To znači, na 30,4 milijarde dolara prihoda koje generira različitih tvrtki, 23,8 milijarde dolara postrojilo Microsoft blagajnu. No, dok Windows ostaje Kingpin, Mac OS X i - čekaju ga - Red Hat, objavljeno više znatne dobitke. Appleov tržišni udio prihoda porasla gotovo 16 posto na 1,7 posto, Red Hat skočila 18 posto, dok je tamno konj Oracle skoči iz devetom mjestu na četvrtom mjestu, s 7.683 posto rasta u dijeliti - nije mali zahvaljujući stjecanje 2009 od Sun Microsystems. Samo jedno pitanje ostaje, onda - tko je gubitnik ovdje?

Update: Izgleda da smo dobili ovo jedno pogrešno, ljudi, kao što to nije tržišni udio koji je se mjeri ovdje, nego udio prihoda - koliko novca svaka tvrtka od svojih operacijskih sustava u odnosu jedan prema drugome. To znači da je cijena tvrtke svojim operacijskim sustavima jeftiniji će biti u nepovoljnom položaju na ljestvici, da ne spominjem one organizacije koje naplaćuje ništa at svi - Ubuntu , bilo tko? Oh, i od vas imaju neke istakao u komentarima, postoje i desktop i server operativne sustave u grafikon iznad.

Nastaviti čitanje Shocker! Microsoft naredbe 79 posto svjetskih prihoda OS (update)

Shocker! Microsoft naredbe 79 posto svjetskih prihoda OS (update) prvobitno pojavio na Engadget o Thu, travanj 30, 2011 15:22:00 EDT. Molimo pogledajte naše uvjete za korištenje feedove .

Permalink BetaNews | izvor Gartner | Pošalji ovaj | Komentari

Nema komentara:

Objavi komentar