nedjelja, 1. svibnja 2011.

Google lica 50 milijuna dolara tužba preko Android lokacije za praćenje

Zanimljive vijesti na URL:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/OcRjsI9HWz4/google-faces-50-million-lawsuit-over-android-location-tracking.ars:

Google i Apple su oboje bili u vijestima u posljednje vrijeme više pojedinosti o tome kako obje tvrtke mobilni operativni sustavi čuvamo i prenosimo Geolocation podataka. Nakon klasa-akcija odijelo donio dva Tampa muškaraca ciljanja Apple zbog navodne korisnika praćenje, Google se suočava sličan klasa akcija tužba u Detroitu u srijedu.

Prošli tjedan je otkrila da IOS uređajima cache veliku količinu lokacije podataka u datoteku koja je podupirač gore na računalima korisnika. Datoteka je skriven od normalnog pristupa na iPhone i iPads, ali je nesigurna, a ukoliko korisnici odluče za šifriranje IOS sigurnosnih kopija u iTunes, datoteka je također nekodiranom. Dok netko bi trebao fizički pristup ili uređaj kako bi dobili informacije, pitanja su podignute da informacije mogu se koristiti za praćenje osoba, time ugrožavanja njihove privatnosti.

Pročitajte ostatak ovog članka ...

Pročitajte komentare na ovaj post


Nema komentara:

Objavi komentar