ponedjeljak, 10. listopada 2011.

Značajka: Rezanje pupkovine: kako u svijetu inženjeri ugrađeni Wi-Fi

Zanimljivi vijesti na URL:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/yEDDriuderU/cutting-the-cord-how-the-worlds-engineers-built-wi-fi.ars:

U 1980-ih, čak i prije nego povezivanja na Internet je postao opće mjesto, ljudi shvatili da spajanje skupina računala zajedno u lokalnoj mreži (LAN) je ta računala mnogo više koristan. Bilo koji korisnik zatim može ispisati na zajedničku pisače, spremanje slika na datotečne poslužitelje, slanje elektroničke pošte, i još mnogo toga. Deset godina kasnije, Internet revolucije swept svijet i LAN postao na rampu za informacijska veleprometnica. LAN tehnologija izbor je gotovo univerzalno Ethernet , koji je sjajan osim jedan veliki nedostatak: oni pesky žica.

U kasnim 1990-ih, Institut inženjera elektrotehnike (IEEE) riješili taj problem sa svojim 802,11 standard, koji navedeni protokol za stvaranje bežične LAN-ove. Ako ikada izraz "lakše reći nego učiniti" primjenjuje, to je ovdje. Ogroman izazovi su prevladali u posljednjih 15 godina da nam se doći do točke gdje razumno pouzdan, brz i siguran bežični LAN opreme danas se može postaviti bilo tko, i gdje je svaka laptop dolazi sa izgrađen-in Wi-Fi. No, prevladali su i ovdje je kako.

Pročitajte ostatak ovog članka ...

Pročitajte komentare na ovaj post


Nema komentara:

Objavi komentar