ponedjeljak, 10. listopada 2011.

Svijet pozdravlja Oneiric ocelot: Ubuntu 11,10 Pokrenut

Zanimljivi vijesti na URL:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/8ZIIWHpup7U/:
ubuntulogo

Ubuntu distribucija Linux prešla je dalek put jer je prvo izdanje u 2004. On je počeo kao lijepo zapakirani linux desktop, građena od specifičnih skup paketa uzgaja od gotovo 30.000 paketa dostupan u Debian distribuciji. Redovita šest mjeseci izdanja osigurati da Ubuntu će uvijek biti blizu sječivo Linux i razvoj slobodnog softvera. Svaki četvrti izdanje je dugoročne podrške koje nude, koji dobiva sigurnost i podršku ažuriranja za tri godine. U posljednjih sedam godina Canonical, komercijalni sponzor primarni Ubuntu, je dodao server verziju Ubuntua, izgrađen UbuntuOne , cross-platforma oblak rješenje za pohranu, i napravio veliki napredak u cloud computing .

Hewlett Packard je nedavno najavio da ste odabrali Ubuntu na vlast HP Javni oblaka, a sud je indijski Vrhovni nedavno prebacio na Ubuntu iz Red Hat Enterprise Linux, ali kruh i maslac Ubuntu razvoja ostaje njihov desktop nude. Verzija 11,10, kodnog naziva Oneiric ocelot i službeno je dostupan u četvrtak, 13. listopada je najnovije izdanje iz Canonical i omot niz zanimljivih iteracija njihovog rada.

Oneiric ocelot donosi Centar Ubuntu Software naprijed kao prvorazredni građanin u Ubuntu svijetu. Izgled i dojam Software Center je ažuriran kako bi se u skladu s ukupnom Ubuntu estetski. Također ažuriran je broj i raznovrsnost aplikacija koje su dostupne, uključujući i komercijalne aplikacije.

Canonical je naporno radi kako bi izdavačke kuće svjesni Software Center, i oni 'privukla neke lijepe naslova. Oni rade na izgradnji još impresivnije izbor naslova, a kako bi se što je moguće lakšim za korisnike kako bi pronašli aplikacije žele.

Istodobno, Canonical je udvaranje aplikacija razvijen kroz developer.ubuntu.com portal, koji objašnjava kako izgraditi i podnijeti zahtjev Software Center. Canonical izvješća 5x porast u primjeni podnesaka u tri tjedna od zahvata portalu je objavljena. Prema Gerry Carr, direktor komunikacija u Canonical, sada ste odobrava najmanje jedan app po danu.

Motivacija iza developer platforme, a obnovljeno Software Center, je poboljšati kvalitetu aplikacije na raspolaganju korisnicima. Tu je također raditi na ostvaruju aplikacije u korist developera kroz Ubuntu platiti . Ostaje da se vidi koliko spremni Linux korisnici će platiti za aplikacije, s obzirom na dugu povijest "free kao pivo" softvera. Dok samo jednu točku podataka, mislim da Skroman Bundle nudi neke vrijedne informacije, a ja bih kladiti da ima novca da se u centru softvera: prosječna cijena proveo Linux korisnika za Skroman bala ponuda uvijek veća od sustava Windows ili Mac korisnike. Trenutni Skroman bala vidi Linux korisnici plaćati dvostruko više nego prosječan korisnik Windowsa.

Posljednji izdanje Ubuntu, inačice 11,04, istaknuta dodatak Jedinstvo , koji je napor da se revitaliziraju desktop Linux za moderne hardverske i istodobno razvoj smislene iskustva touch-based sučelja. To je bio sastao s nekim neprijateljstvom, kao označene promjene iz desktop paradigme u kojoj mnogi korisnici su navikli. Ubuntu 11,10 značajke neke poboljšanja cjelokupnog iskustva, ali jasno je da

Nema komentara:

Objavi komentar