utorak, 5. srpnja 2011.

Stvarno vrijeme pretraživanja na bjelina Iako Google i Twitter sami shvatiti

Zanimljivi vijesti na URL:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/xEBdLXN5K4E/:

Negdje ujutro 3. srpnja, Google Realtime Search misteriozno otišao u offline i, uz pretpostavku da je samo jedan primjer razbijanja stvari na odmor vikend, većina tech publikacija ga ignorirati.

Pa kao što se ispostavilo razlog njegova nestanka bila je ne tako tajanstven , 2. srpnja Google pristup Twitter posebne firehose istekao i izvukao značajku kako bi promisliti svoju strategiju. Bing, koja je imala sličan sporazum s Twitter još uvijek ima pristup firehose.

Što daje? Iako nitko zapravo nije bilo pojedinosti o tome zašto je propao posao, Google kaže da je onemogućen projekt uključiti Google + Twitter rezultate i kaže da će nastaviti raditi s Googleom na drugim projektima.

"Naša vizija je imati google.com / stvarnom vremenu su Google + informacije zajedno s drugim realnom vremenu podacima iz različitih izvora", Google glasnogovornik rekao Search Engine Land.

To nije kao što su Twitter će biti izdvajali u cijelosti iz usluga, Google još uvijek može indeksirati i organizirati javno dostupnih tweets (svaki cvrkut je svoju web stranicu). Google +, koji bizarno još uvijek nema pretraživanja, na kraju može postati dominantan dovoljno usluga koje korisnici žele Realtime pretraživanje koje je bez Twitter buke. Google bi također tretira kao posao iskustvo učenja, kao kad Eric Schmidt je sjedio na Apple brodu , a zatim pokrenuo Android.

No, može li Google Realtime pretraživanje uspjeti bez Twitter? Znam da sam za jedan će biti koristeći ga puno manje, osim ako Google javne cvrkut puzati je sveobuhvatno dovoljno da zamijeni usluga kao što su Topsy , ili Twitter vlastite mršav pretraživanja.

Tako je Twitter proglašenja neovisnosti od Googlea ili Google proglašenja neovisnosti od Twitter? Ja stvarno ne znam - to jednostavno može biti pitanje pravo cijenu. Ali, ako sam pogoditi koji su gornje strane u pregovorima da će to biti drugi, sa Google danas pate od velike slučaju "Vi ne znate što imate dok to nema."

[Insert slučajni špekulacije o kupnji Google Twitter ovdje.]

Slika: ilovememphis


Nema komentara:

Objavi komentar