utorak, 5. srpnja 2011.

Japanski znanstvenici otkrili veliki bijeli depozita, Kina čekinja

Zanimljivi vijesti na URL:http://www.engadget.com/2011/07/04/japanese-scientists-discover-massive-rare-earth-deposits-china/:
Kina je nadzor nad rijetkih zemlja tržište nije suočio previše izazova tijekom proteklih nekoliko godina, ali da se može promijeniti, zahvaljujući glavnih otkrića u Japanu. Geolozi kažu da ste otkrili novu ekspanzivan depozita rijetkih minerala, pokopan u dno oko 20.000 metara ispod površine Tihog oceana. Voditelj istraživanja Yasuhiro Kato procjenjuje da depoziti sadrže bilo od 80 do 100 milijarda tona od rijetkih zemlja koja, ako je komercijalno održiv, bi mogao predstavljati ozbiljnu prijetnju Kine globalne hegemonije . Nabava nestašice i agresivne kineski izvoz kontrole u kombinaciji za podizanje globalne cijene u posljednjih nekoliko godina, mnogo na žalost proizvođača koji se oslanjaju na metale za proizvodnju pametnih telefona, tablets i široku paletu drugih naprava. No, s analitičari predviđaju rijetkih zemalja višak u sljedećih nekoliko godina i Japana rudarstvo sada spremna za potencijalne preporoda, izgledi sigurno gleda puno svjetlije.

Japanski znanstvenici otkrili veliki bijeli depozita, Kina čekinja prvobitno pojavio na Engadget dana ned, 4. srpnja 2011 21:01:00 EDT. Molimo pogledajte naše uvjete za korištenje feedove .

Permalink | izvor BBC | Pošalji | Komentari

Nema komentara:

Objavi komentar