petak, 29. srpnja 2011.

Caltech znanstvenici smišljaju akustične dioda koja šalje zvuk u jednom smjeru, mogli žetve energije

Zanimljivi vijesti na URL:http://www.engadget.com/2011/07/29/caltech-researchers-devise-acoustic-diode-that-sends-sound-one-w/:
Sound je tu naviku putovanja u više od jednom smjeru - koristan u većini slučajeva, ali ne toliko dobrodošao kada se osoba u jednoj sobi je u potrazi za malo mira i tišine, a netko u sljedeći je pjeskarenja glazbe. Zvuk-iskušavanje je jedno rješenje za taj problem, ali neki istraživači Caltechu kažu da sada sam se s bolji: akustični dioda koje se mogu podešen kako bi se omogućilo zvuk kroz samo u jednom smjeru. Kao što ste mogli očekivati, međutim, da je sve još jako puno u ranim fazama, ali znanstvenici kažu tehnologija na kraju mogla bi na kraju omogućuju "pravi zvučna izolacija", ili čak i koristiti u druge svrhe, kao što su čišćenje zvučne energije iz strukturnih vibracija i pretvara da je u struju. Službena objava s nekim od finije detalje je nakon pauze, i istraživači 'puni rad objavljen je u 24. srpanj časopisu Nature Materials.

Nastaviti čitanje Caltech znanstvenici smišljaju akustične dioda koja šalje zvuk u jednom smjeru, mogli žetve energije

Caltech znanstvenici smišljaju akustične dioda koja šalje zvuk u jednom smjeru, mogla bi žetve energije prvobitno pojavio na Engadget o Thu, 29 srpanj 2011 02:31:00 EDT. Molimo pogledajte naše uvjete za korištenje feedove .

Permalink Gizmag | | Pošalji | Komentari

Nema komentara:

Objavi komentar