srijeda, 15. lipnja 2011.

Sudac: autorsko pravo mamac Righthaven nema stalnu tužiti

Zanimljive vijesti na URL:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/egUF0QUEg6w/judge-copyright-troll-righthaven-has-no-standing-to-sue.ars:

Las Vegas savezni sudac prijetio da će sankcionirati autorskog mamac Righthaven, nazivajući njegova parnica napore utorak "neiskren, ako ne namah prijevare."

Žestok odluka također mjesta u sumnju parnice tvornice-godišnji poslovni model , koji je također pod Colorado savezni sudac je mikroskop .

US District sudac Roger Hunt u Nevadi naredio Righthaven objasniti zašto Hunt ne bi trebalo sankcionirati zbog pokušaja da "proizvodnja stoji." Stalni je pravni koncept koji je omogućio Righthaven da bi 200-plus tužbe u ime autorskih prava u vlasništvu novinska agencija Stephens Mediji u Las Vegas.

"Sud smatra da Righthaven je napravio više netočnih i vjerojatno nepoštene izjave na sudu , "(PDF) napisao je Hunt.

U svim svojim tužbe, Righthaven, koji koristi rupe u autorskom pravu tužiti blogove i drugi za kršenje, tvrdi vlasništvo nad autorskim pravima materijala iako sudac Hunt je utvrdio da to nije pravi vlasnik.

Sudac Hunt je oštra kritika je u presudi u kojoj je rekao Righthaven nisu imali stoji da bi autorskih prava tužbu protiv Demokratska Underground blog za navodno pronevjera četiri stavka iz 34-stavka priču objavio Las Vegas Review-Journal, koji je u vlasništvu Stephens Media. Sudac sugerirao Righthaven nikada nije imao stajanje jer "vlasnik autorskih prava ne može dodijeliti rodila pravo tužiti."

Hunt primijetio da Righthaven i Stephens Media je dogovoreno da udio prihoda od bilo kakve štete nagrade ili naselja, ali Stephens Media zadržao vlasništvo nad autorskim pravima. Ipak, u u svakoj od 200 slučajeva Righthaven doveo na ime Las Vegas Review-Journal članaka, Righthaven nikada objavljeni, kako je propisano, da li trećim stranama imao "financijski interes" u ishod, sudac napisao.

On je predložio Righthaven vjerojatno prevareni ostali suci dopustiti tužbe u ime Stephens Media autorskih prava ići naprijed.

"Izrada ovaj neuspjeh više nečuven, ne samo da Righthaven uspjeti identificirati Stephens Media kao zainteresirana strana u tom odijelu, sud smatra da nije uspio otkriti Righthaven Stephens Media kao zainteresirana stranka u bilo koju od svojih oko 200 slučajeva podnesena u ovom okrugu, "Hunt vladao. "Prema tome, sudski nalozi Righthaven pokazati uzrok, u pisanom obliku, najkasnije dva tjedna od objave ove naredbe, zašto to ne bi trebao biti kažnjen za to flagrantno pogrešno predstavljanje na sudu."

Interni sporazum između Righthaven i Stephens Media daje pregled-Journal 's vlasnikom i Righthaven svakog 50 posto udjela u bilo kojem naseljima ili presude. Sporazum, rekao je Stephens Media će zadržati "ekskluzivnu licencu za iskorištavanje Stephens Media dodijeljena autorska prava za bilo koju zakonitu svrhu god i Righthaven nema pravo ili licencu za iskorištavanje ili sudjelovati u primitku naknade od eksploatacije Stephens Media dodijeljena autorska prava drugih nego pravo na prihod u suradnji s oporavkom. "

Nema komentara:

Objavi komentar