srijeda, 8. lipnja 2011.

Periodni pozdravlja dva nova, ultraheavy elemenata, žiri još uvijek se o imenima

Zanimljive vijesti na URL:http://www.engadget.com/2011/06/08/periodic-table-welcomes-two-new-ultraheavy-elements-jury-still/:
Ako naletjeti na Periodni sustav elemenata je danas, budite sigurni da je srdačna Mazel Tov, jer to je samo pozdravio dva nova člana u obitelji. Jučer, Međunarodna unija za čistu i primijenjenu kemiju (IUPAC) službeno priznat elemenata 114 i 116, kreditiranje otkriće za znanstvenike iz Rusije, Zajednički institut za nuklearna istraživanja i Lawrence Livermore National Laboratory, u Kaliforniji. Hvalisanje atomske mase od 289 i 292, odnosno novog čovjeka-made dodaci su sada najteži elementi na rekord, prisvajanje pojas od copernicium (285) i roentgenium (272). Kao i kod većine heavyweights, međutim, obje propadanja u roku od manje od jedne sekunde, čineći ga teško za istraživače kako bi dobili razumijevanje njihovih kemijskih svojstava. Ipak, kako je očito imao dovoljno kredibilitet za opstanak IUPAC tri godine procesa pregleda, utirući put za pravu zabavu za početak. U ovom trenutku, 114 i 116 su poznati, a hladno, kao i ununheksij ununkvadij, odnosno, iako njihova imena će s vremenom biti jazzed gore - vrsta. Ruska momčad je već predložio flerovium za 114 (nakon što je sovjetski nuklearni fizičar Georgy Flyorov), a za 116, Moskva-nadahnut moscovium, što zvuči više kao poslije brijanja za posebno macho kemičarima. IUPAC će imati konačnu riječ o tom pitanju, iako je jedan član povjerenstva, rekao je o predloženim imena su vjerojatno da će biti odobren, kao čeznuti kao "to nije nešto previše čudno." Voditelj prošlosti pauze za pune, i pomalo tup PR.

Nastaviti čitanje Periodni pozdravlja dva nova, ultraheavy elemenata, žiri još uvijek se o imenima

Periodni pozdravlja dva nova, ultraheavy elemenata, žiri i dalje na imena prvobitno pojavio na Engadget o srijeda, 8. lipnja 2011 16:22:00 EDT. Molimo pogledajte naše uvjete za korištenje feedove .

Permalink

Nema komentara:

Objavi komentar