utorak, 10. svibnja 2011.

Marines ispitivanja na terenu solarni paneli za danom, sat Gomer Pyle po noći

Zanimljive vijesti na URL:http://www.engadget.com/2011/05/09/marines-field-test-solar-panels-by-day-watch-gomer-pyle-by-nigh/:

Sjedinjene Američke Države marinaca su među najbolje opremljenih vojnika na planetu, ali više gadgeta znači dodatne baterije za tegljenje, dodajući desetaka kilograma na produljenje misije. Vojnika u Afganistanu nedavno stavio da je vruće Bliskog istoka sunca do upotrebe, zamjene rezervnih baterija za placemat veličine solarni paneli na tri tjedna patrole. Batts su zamijenjeni sa extra metaka, tako da vojnici nisu sići lako, ali oni su također mogli smanjiti korištenje generatora, čineći značajan trag u potrošnji goriva. To će biti nekoliko godina prije nego što svi vojnici naplaćuju radio, noćni vid zaštitne naočale , te GPS uređaja pomoću sunca, no Marine Corps se nada da će smanjenje uporabe goriva na pola do 2025, tako da je samo pitanje vremena prije nego solarni gadgete imaju više stalno mjesto na bojištu. Sha-Zam!

Marines ispitivanja na terenu solarni paneli za danom, sat Gomer Pyle noću prvobitno pojavio na Engadget na ponedjeljak, 9. svibanj 2011 23:42:00 EDT. Molimo pogledajte naše uvjete za korištenje feedove .

Permalink Wall Street Journal | izvor Nacionalni obrane Magazine | Pošalji ovaj | Komentari

Nema komentara:

Objavi komentar