subota, 23. travnja 2011.

Norio Ohga, bivši predsjednik Sony i multimedija pionir, umire u 81

Zanimljive vijesti na URL:http://www.engadget.com/2011/04/23/norio-ohga-former-sony-chairman-and-multimedia-pioneer-dies-at/:
Postoji više tužna vijest iz Japana jutros, bojimo - Sony je izvještavanje da je bivši predsjednik Norio Ohga preminuo je jučer u Tokiju od višestrukog zatajenja organa. On je bio 81. Vi osobno ne mogu sjetiti Sony pod njegove vladavine - Ohga izravno preuzeo kormilo tvrtka 1982-1995 nakon više desetljeća službe u planiranje proizvoda - ali Norio Ohga je nedvojbeno čovjek koji je odgovoran za okretanje Sony od high-profile analogni proizvođač elektronike u digitalne multimedijske konglomerat. On je preuzeo kormilo ponude koje formiraju Sony Music, utro put za Sony Pictures i utvrđenih iste tvrtke Sony Computer Entertainment koji bi rođenje PlayStation , i to je bio onaj koji je gurnuo optički kompaktni disk standard da su svi već zamijenio magnetske kazete i diskete koje Ručni prijenosni mediji. Bez njega, DVD i Blu-zrake možda su pale po puta, i to je još misli da donosi suze na oči. Naći ćete Ohga službenoj osmrtnici nakon pauze.

Nastaviti čitanje Norio Ohga, bivši predsjednik Sony i multimedija pionir, umire u 81

Norio Ohga, bivši predsjednik Sony i multimedija pionir, umire u 81 prvobitno pojavio na Engadget o Thu, travanj 23, 2011 00:53:00 EDT. Molimo pogledajte naše uvjete za korištenje feedove .

Permalink Associated Press | | Pošalji ovaj | Komentari

Nema komentara:

Objavi komentar