subota, 5. ožujka 2011.

Vjerojatno prije Pwn2Own Safari patch neće zaustaviti tri puta pwner

Zanimljive vijesti na URL:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/X8oRXeQ85UA/likely-pre-pwn2own-safari-patch-unlikely-stop-three-time-pwner.ars:

Kao dio iTunes 10,2 ažurirati objavljenom u srijedu, Apple skrpan bez presedana broj ranjivosti u WebKit, web-renderiranje motor koji pokreće Safari i iTunes Store. Prema francuskom zaštitarske tvrtke Vupen, Apple planira dodati one zakrpe za Safari 5 u ažurirati postavljen da bude objavljena prije Pwn2Own sjeckanje natjecanja na CanSecWest 2011 . Ipak, sigurnost istraživač Charlie Miller, poznat po "pwning" Safari za posljednje tri godine pokrenut, ne mislim da potencijalni patch će predstaviti više od izazov u svom četvrtom pokušaju da se ispucati Appleov preglednik.

U biltenu o sigurnosti za 10,2 iTunes , Apple je napravio na umu od 50 odvojene ranjivosti koje vode na "pamćenje pitanja vezanih za korupciju." Ti problemi mogu omogućiti čovjek-in-the-middle napad tijekom pregledavanja iTunes Store, koji Apple navedeno bi moglo dovesti do "neočekivano zahtjeva raskid ili izvršavanje proizvoljnog koda."

Pročitajte ostatak ovog članka ...

Pročitajte komentare na ovaj post


Nema komentara:

Objavi komentar