subota, 5. ožujka 2011.

Izvješće: DOJ gleda na moguće anti-WebM poteza MPEG LA

Zanimljive vijesti na URL:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/WkL1YIIC8Bw/report-doj-looking-into-possible-anti-webm-moves-by-mpeg-la.ars:

Američko ministarstvo pravosuđa navodno pokrenula istragu o MPEG licenciranje Association (MPEG LA) da biste vidjeli je li organizacija pokušava ugušiti konkurenciju iz Googlea. DOJ ne bi javno komentirati o navodnoj istrazi, ali "ljudi upoznatih sa slučajem", rekao je Wall Street Journal da sonda već počeli, dodajući kako Kaliforniji pravobraniteljstvu ured također je tražio u MPEG LA akcije.

MPEG LA je u suštini jedan-stop shop za licenciranje MPEG video kodek standardima. Prošle godine, MPEG LA su valovi kada je najavio trajne moratorij na naplatu naknade za AVC/H.264 kodirani video-potez koji su mnogi vjerovali da je napor da se spriječi Google-ov novi WebM standard , izgrađen sa tehnologijom je dobio od stjecanja On2 prošle godine , od dobivanja bilo kakve ozbiljne vlak.

MPEG LA je također predložio da VP8 kodek koristi WebM je vjerojatno obuhvaćeno patenata koje drži svojih tvrtki članica, i prošlog mjeseca, grupa staviti van poziv za patente bitno VP8 algoritam s namjerom da ih udruživanje zajedno, a zatim ih licenciranje se kao jedan paket. Poziv je bio viđen kao čin agresije protiv Googlea, što je Google trenutno licence WebM i V8 bez plaćanja bilo kakve naknade ili bilo kakve restrikcije na korištenje.

Ako MPEG LA mogu formirati bazen kritičnih patenata, zatim WebM implementors iznenada naći sami odlučuju hoće li pad WebM podršku, platiti, ili rizik borbe tužbu povrede patenta. Nijedan od tih izgledi posebno su privlačni, pa čak plaćati up će biti nedostatak, jer H.264 je mnogi vide kao nude bolju kvalitetu. Ako tvoj 'idući u shell out neki novac, vi svibanj kao i platiti za vrhunsku tech, koja će ostaviti WebM mrtvih u vodi.

To je očito razlog iza nove DOJ istrage. Istražitelji su u potrazi da li MPEG LA ili član društva (što uključuje Apple i Microsoft) čine aktivni napor da bogalj usvajanje WebM i V8, ali MPEG LA CEO Larry Horn inzistira na tome da to nije slučaj. On je rekao da je skupina časopis je bio samo "pogodnost dućan" za video patenata i da nema interesa u kojima je jedna (a) izaći na vrh. To može biti službena linija tvrtku, ali to sigurno izgleda kao da Horn doista ima neki interes u dobivanju pod konkurencije kože. "Mogu vam reći: VP8 nije patent-free", upozorio je Horn.

Pročitajte komentare na ovaj post


Nema komentara:

Objavi komentar