petak, 25. ožujka 2011.

Turingov stroj izgrađen od drveta, metalni otpaci i magneti, 'geek' postignuća otključan (video)

Zanimljive vijesti na URL:http://www.engadget.com/2011/03/25/turing-machine-built-from-wood-scrap-metal-and-magnets-geek/:
Mi to uzeti zdravo za gotovo danas da sličicama veličine silicijski čipovi mogu kriza kroz najsloženije proračuna, ali početkom prošlog stoljeća, matematički zadaci su još uvijek provodi od strane ljudi. Bilo je oko tog vremena da je jedan Alan Turing, Enigma kod baterije i opće informatike pionir, došao s onim što je bitno misaoni eksperiment, mehanički stroj s mogućnošću simulacije i rješavanje algoritama kao odrastao-up CPU. Pa, znate gdje je to ide do sada, jedan britanski softver inženjer odlučio izgraditi upravo takav uređaj, a od starih bitova i bobs je ležao oko njegovog geek brlog, proizvodnju radni model koji je nedavno prikazan u off Maker faire Velikoj Britaniji u Newcastleu. Samo Downer, kako on ističe, da je to bih uzeti "mjesecima dodati dva broja zajedno", ali sve dobre stvari krenuti ponizno. Video nakon pauze.

Nastaviti čitanje Turingov stroj izgrađen od drveta, metalni otpaci i magneti, 'geek' postignuća otključan (video)

Turingov stroj izgrađen od drveta, metalni otpaci i magneti, 'geek' postignuća otključan (video) prvobitno pojavio na Engadget o Thu, 25 ožujak 2011 15:24:00 EDT. Molimo pogledajte naše uvjete za korištenje feedove .

Permalink NewScientist | izvor srimech | Pošalji ovaj | Komentari

Nema komentara:

Objavi komentar