petak, 25. ožujka 2011.

Stiropora dotakne elektrode za stvaranje nevjerojatno brzo punjenje wonderbatteries

Zanimljive vijesti na URL:http://www.engadget.com/2011/03/25/styrofoam-touches-electrodes-to-create-incredibly-fast-charging/:
Stiropora dotakne elektrode za stvaranje nevjerojatno brzo punjenje wonderbatteries Elon Musk srce svibanj imati već odustali na malenu bateriju, lusting nakon kondenzatori, ali istraživači na University of Illinois su da postoji život u 'ol stanice još, stvarajući baterije koje naboja i pražnjenja u sekundi. Oni su pronašli način za stvaranje elektroda pomoću polistiren perle kao neka vrsta podloge, sitnim sferama pomaže da postavite poroznost ili nikal-metal hidrid ili litij-manganske kondenzator materijala. By podešavanje veličine i gustoće bean bag iznutrica tim je u mogućnosti stvoriti elektrodu poroznost od 94 posto, što je samo nekoliko krpelja kratak teorijski idealan za izlažu maksimalnu površinu elektrode na baterije materijala. To rezultira izrazito brzim troškova i prazni, NiMH stanica udaranje 90 posto kapaciteta u samo 20 sekundi i pražnjenja u što je prije 2,7 sekundi. Iako ne znamo baš kakav sustav naplate tim je koristio da se to postigne, čak i pod pretpostavkom visoke amperača tok elektrona to je još uvijek izuzetan podvig. No, kao i većina glavnih napredak postoji nedostatak: slična Toshiba SCiB batts sposobnost tih stanica je samo oko tri četvrtine onoga što bi se pomoću normalne baterije gradnje, što znači da bih je potrebno otprilike 25 posto više mase da bi dobili isti opseg u Vaš ultra-brzo punjenje EV budućnosti. To samo može biti dostojan trade-off.

Stiropora dotakne elektrode za stvaranje nevjerojatno brzo punjenje wonderbatteries prvobitno pojavio na Engadget o Thu, 25 ožujak 2011 00:29:00 EDT. Molimo pogledajte naše uvjete za korištenje feedove .

Permalink Ars Technica | izvor Priroda Nanotehnologija , University of Illinois | Pošalji ovaj | Komentari

Nema komentara:

Objavi komentar