utorak, 29. ožujka 2011.

Paul Baran, rano internet inženjer i arhitekt, prolazi na 84

Zanimljive vijesti na URL:http://www.engadget.com/2011/03/28/paul-baran-early-internet-engineer-and-architect-passes-away-a/:
Većina od vas ne mogu vjerovati, ali internet kao što znamo to nije stvarno postoji tek 20 godina. Paul Baran, inženjer ARPANET (rani pokušaj umrežena informacijska veleprometnica) je preminuo danas u dobi od 84. Kao otac packet-switching - temelj svih online razmjenu informacija - on je u početku scoffed na strane glavnih komunikacija igrače poput AT & T, koji je smatrao tech bio previše napredan će se realizirati na vrijeme. Međutim, nakon što je američko ministarstvo obrane vidio potrebu za djelotvornim velike informacijske mreže nakon Drugog svjetskog rata, ARPANET je na kraju - i uspješno - izgrađena na temelju tih packet-switching koncepte i na kraju evoluirao u obliku tekuće interweb kao što smo to znati.

[Image: Računalo povijesni muzej ]

Paul Baran, rano internet inženjer i arhitekt, prolazi na 84 prvobitno pojavio na Engadget na ponedjeljak, ožujak 28, 2011 19:13:00 EDT. Molimo pogledajte naše uvjete za korištenje feedove .

Permalink | izvor Yahoo News | Pošalji ovaj | Komentari

Nema komentara:

Objavi komentar