četvrtak, 10. ožujka 2011.

Kinect prodaje 10 milijuna jedinica, motion-omogućen Netflix, Hulu dolazi

Zanimljive vijesti na URL:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/vzE2pku7KXc/kinect-sells-10-million-units-motion-enabled-netflix-hulu-coming.ars:

Microsoft Kinect pokrenut još u studenom, a prema Microsoft, hands-free uređaj već je pogodila 10 milijuna prodanih jedinica diljem svijeta visoravni.

U stvari, Kinect je prodao tako brzo da ga je Guinnessova dobila je novi svjetski rekord kao najbrže prodavan potrošača uređaj za zabavu. Zapisnik će se pojaviti u 2011 gamer izdanje knjige, a odnosi se na prvih 60 dana Kinect je bio na tržištu, kao što je uspio prodati osam milijuna jedinica u tom vremenskom okviru. Softver nije prošla tako dobro, međutim, s ukupno 10 milijuna prodanih igara, što za priložiti stopi od samo jedan igra po Kinect.

Microsoft je također najavio neke nove Kinect-specifične značajke koje će dolaziti u bliskoj budućnosti. Naime, da su i Netflix i Hulu-Plus će podržavati uređaja, dopuštajući korisnicima kontrole usluga bez kontrolera ili daljinskog. Obje usluge su Očekuje se da će biti dostupan negdje u proljeće ove godine.

Dok hardver prodaje su impresivne, to je reći da je Microsoft uspio prodati samo jednu utakmicu po Kinect. Osim nekoliko igara, početni line-up igara je jednostavno bilo ne da uvjerljivi. Srećom to izgleda kao stvari trebao biti poboljšanje s nadolazećim igrama poput Twisted Pixel's Gunstringer.

Pročitajte komentare na ovaj post


Nema komentara:

Objavi komentar