petak, 25. veljače 2011.

Neobičan oblik sumpora može kretati minerali oko Zemljine kore

Zanimljive vijesti na URL:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/M8BH3FbI6ZU/revising-the-current-view-of-sulfur-content-in-geological-fluids.ars:

Sumpor, bitan element života, postoji u mnogim oblicima. Vaš nos bi lako prepoznati u obliku sumporovodika (H 2 S), sa svojim osebujnim trulo jaje miris. Ostali oblici sumpora važni su geochemically, kao dobro. Na primjer, sumpornog dioksida (SO 2) je jedna od najčešćih plinova biti pušten iz vulkana i uzrokuje značajno globalno hlađenje nakon erupcije. Sumpor se također otapa u geološkim tekućine i kompleksa s metalima im prijevoz unutar Zemljine unutrašnjosti. To čini stabilne komplekse sa zlatom i pomaže da se presele u ležišta na malim dubinama.

Mnogi od sumpora je geokemijskih aktivnosti pojaviti unutar Zemljine kore i plašta. Da bi ih razumjeli, geoznanstvenika mora shvatiti što oblici sumpora postoje ispod površine Zemlje. Trenutno, znanstvenici su otkrili dokaze da sulfat (SO 4 2 -) i sulfid (S 2 -) su dominantne oblike sumpora u kore i plašta. Međutim, Gleb Pokrovski i Leonid Dubrovinsky tvrde u nedavnom od časopisu Science da su prijašnje studije ometa ograničenja u prikupljanje uzoraka i ispitivanje postupaka.

Pročitajte ostatak ovog članka ...

Pročitajte komentare na ovaj post


Nema komentara:

Objavi komentar