srijeda, 9. veljače 2011.

IBM-ova superračunala Mira ne deset petaflopa s lakoćom, inča nas bliže exascale klase računalstvo

Zanimljive vijesti prikaza u http://www.engadget.com/2011/02/09/ibms-mira-supercomputer-does-ten-petaflops-with-ease-inches-us/:
Pozdravi Blue Gene / P, ili ako ste obličje za nešto malo manje zastrašujuće, "Mira". To je IBM-ov najnoviji i najveći izmišljotina, deset petaflop superračunalo sposoban za izvođenje programa na deset kvadrilion izračuna u sekundi. Teško je reći tko bi osvojiti između Mire i Watson , naravno, ali postoji apsolutno nije upitno tko bi izaći na vrhu, ako Mira su bez koštice protiv svog prethodnika Intrepid (hint: Mirin 20x brže). Da bi to sve u perspektivu, IBM je zvonjava u sa ovom:
"Ako je svaki čovjek, žena i dijete u SAD-u obavlja jedan proračun svake sekunde, da bi ih se skoro godinu dana raditi kao mnogi izračunima kao i Mira će to učiniti u jednoj sekundi."
Mira je slijedeća stanica je na US Department of Energy's Argonne National Laboratory, gdje će se koristiti kako bi se borila 16 projekata, posebice da su izvučeni iz bazena prijedloga za pristup sposobnostima. Mi smo rekli da to uključuje niz inicijativa - od smanjenja energetske neučinkovitosti u transportu i razvoj naprednih motora dizajna za postizanje većeg napretka u energetske tehnologije - i na vrijeme, to bi moglo dovesti do exascale klase računala "koji će biti brži od petascale-klasa računala za faktor od tisuću. " I ovdje smo uzbuđeni oko 5GHz Core i7 .

Nastaviti čitanje IBM-ova superračunala Mira ne deset petaflopa s lakoćom, inča nas bliže exascale klase računalstvo

IBM-ova superračunala Mira ne deset petaflopa s lakoćom, inča nas bliže exascale klase računanje prvobitno pojavio na Engadget o srijeda, veljača 9, 2011 11:23:00 EDT. Molimo pogledajte naše uvjete za korištenje feedove .

Permalink | izvor IBM | Pošalji ovaj | Komentari

Nema komentara:

Objavi komentar