nedjelja, 16. siječnja 2011.

Novi ugljičnih nanocijevi aerogel je sada u svijetu najlakši materijala

Zanimljive vijesti prikaza u http://www.engadget.com/2011/01/16/carbon-nanotube-aerogel-now-the-worlds-lightest-material/:
Zamrznuti dim (čitaj: aerogel) - ne smije miješati sa stvari vaše Grandma koristi za okus joj Turska - je u svijetu najlakši materijala, i to samo čuva dobivanje upaljač. Istraživači na University of Florida su stvorili novi oblik super materijala , poznat kao multi-stijenki ugljičnih nanocijevi (MWCNT) aerogel, koja je gustoća od samo četiri miligrama po kubičnom centimetru, a može se koristiti u senzorima za otkrivanje zagađivača i otrovne supstanci , kemijskih reaktora, i elektroničke komponente. Aerogels, koja su poznata kao svjetski najučinkovitijih izolatori, su oko od početka 20. stoljeća, ali većina od njih su izrađene od silicijum dioksida. Kako bi se proizvoditi novi aerogel, istraživači ukloniti tekućinu iz "mokre gel dobro davan MWCNTs raspršili", stvarajući strukturu saća sa zidovima samo 100-nanometara debljine. Rezultat materijal je impresivan i elastičan električne dirigent koji izgleda i ponaša se manje sviđa smrznuti dim i više kao žrtvu bijelog sljeza. A sada, znate. Provjeriti pokrivenost link ispod za video.

Novi ugljičnih nanocijevi aerogel je sada u svijetu najlakši materijal prvobitno pojavio na Engadget o Suncu, 16 siječnja 2011 10:10:00 EDT. Molimo pogledajte naše uvjete za korištenje feedove .

Permalink | | Pošalji ovaj | Komentari

Nema komentara:

Objavi komentar