nedjelja, 16. siječnja 2011.

Google brani H.264 uklanjanje iz Chrome, kaže WebM plug-ins koji dolaze na Safari i IE9

Zanimljive vijesti prikaza u http://www.engadget.com/2011/01/16/google-defends-h-264-removal-from-chrome-says-webm-plug-ins-com/:
Google obnovio sasvim plamen rata, kada je rekao da je ispuštajući H.264 potporu iz Chrome video tag HTML5 prošlog tjedna, ali čini se tvrtke spremni gurnuti svoje WebM alternativni teško - ne samo da je hardverski dekoder IP sada dostupna za VP8 formatu, ali projektni tim je trenutno priprema WebM plug-ins za Safari i Internet Explorer 9, ni od kojih su video kodek sebe. Što se malo pitanje je li bilo ovo je pravi potez za web na slobodi, mi ćemo parafrazirati ono što Google ima za reći za sebe: H.264 licence trošak novca, Firefox i Opera ne podržavaju H.264 ili i velika poduzeća kao što je Google pomažu malen Gvido je vodeće ovaj otvoreni alternativu. Mi imamo za reći, vječni optimist u nama je da ih navijački. Oh, i lingvista u nas, previše.

Google brani H.264 uklanjanje iz Chrome, kaže WebM plug-ins koji dolaze na Safari i IE9 prvobitno pojavio na Engadget o Suncu, 16 siječnja 2011 02:02:00 EDT. Molimo pogledajte naše uvjete za korištenje feedove .

Permalink | | Pošalji ovaj | Komentari

Nema komentara:

Objavi komentar