petak, 24. prosinca 2010.

Nanopora sekvenciranje DNA tehnikom obećanja cijeli genom u minutama ili svoj novac nazad

Zanimljive vijesti prikaza u http://www.engadget.com/2010/12/24/nanopore-dna-sequencing-technique-promises-entire-genome-in-minu/:
Znanstvenici poboljšati brz nanopora tehnika sekvenciranje DNA, cijeli genom u minutama ili svoj novac nazad
Oni maglovito pristupačne DNK testovi koji obećavaju da vam kažem samo koliko je vjerojatno da ste se pogođeni nekim strašno i nezaobilazna genetska nevolje u budućnosti? Oni samo pogled na mali dio bitova i bobs i baze koje čine vaš genetski kod. Tu je utrku na razviti brz i jeftin način za sekvencu ljudskog cijeli genom, proces koji košta oko milijun dolara i sada traje dobi, ali, putem tehnika u razvoju na Imperial College u Londonu , mogla bi se obaviti u nekoliko minuta par dolara ili eura u 10 godina. Proces se oslanja na nanopores, koji su go-to za tech kompanija pokušava povući ovu off. Uglavnom, DNK se guraju kroz 2nm rupa na silikonski čip i, kao što se miče kroz, koji čip je u mogućnosti koristiti električni naboj za čitanje cjedilu je kodiranje slijeda. To je zatim ispljunuti na superračunalo za krckanje brojeva pri brzini od 10 milijuna baze po drugi i, u roku od nekoliko minuta, vi možete imati neke podatke teško da bi vam nakaza out o budućnosti - i možda mjesto staviti iPod , previše.

Nanopora sekvenciranje DNA tehnikom obećanja cijeli genom u minutama ili svoj novac nazad prvobitno pojavio na Engadget o Thu, 24 pro 2010 08:08:00 EDT. Molimo pogledajte naše uvjete za korištenje feedove .

Permalink | izvor Imperial College London | Pošalji ovaj | Komentari

Nema komentara:

Objavi komentar