petak, 24. prosinca 2010.

Nizozemski znanstvenici razvijaju pola milijuna eura ', pristupačne "super laser

Zanimljive vijesti prikaza u http://www.engadget.com/2010/12/24/dutch-scientists-develop-half-million-euro-affordable-super-l/:
Ljudi u Eindhoven University of Technology (TU / e) imaju nježno iz svoje najnovije doprinos svjetskoj znanosti kao "siromah's X-FEL." X-FEL, ili X-ray Free-elektron Laser, je kao super jaki videomikroskop koja se pretvara elektrona na X-zrake promatrati high-speed molekularne pokreta. TU / e super laser alternativa ovisi isključivo o vrlo specifičnim grupiranje elektrona učiniti istu stvar, čime se omogućuje znatno manji (to uklapa na tabletop), mnogo jeftinije za postavljanje. Uz procijenjeni trošak od pola milijuna eura, laser je teško jeftini, ali to je daleko više nego pristupačne natjecanje: Stanford 's X-FEL pokreće stotine milijuna dolara, te mjere cijeli kilometar. TU / e istraživači priznaju da je njihov laser ne može učiniti sve što je X-FEL može, ali, hej, da dobijete ono što plaćate. Do sljedeće za TU / e? In vitro proizvoda od svinjskog mesa. Ukusan.

Nizozemski znanstvenici razvijaju pola milijuna eura ', pristupačne "super laser prvobitno pojavio na Engadget o Thu, 24 pro 2010 13:58:00 EDT. Molimo pogledajte naše uvjete za korištenje feedove .

Permalink | izvor PhysOrg | Pošalji ovaj | Komentari

Nema komentara:

Objavi komentar