subota, 4. prosinca 2010.

Viacom datoteke žalba u slučaju YouTube autorskim pravima, nastavlja 'povucite ga van'

Zanimljive vijesti prikaza u http://www.engadget.com/2010/12/03/viacom-files-appeal-in-youtube-copyright-case-continues-to-dra/:
Ne brinite - da je "izvući" nešto pripada Googleu, a ne nas. Ako ćete opoziv, odijela u Mountain View bacio underground "party još u lipnju kada je savezni sud odlučio da će YouTube pala pod "sigurne luke" pružanje DMCA koja štiti usluga od odgovornosti za korisničke sadržaje. U biti, to osigurava da Google ne može biti tuženi ili smatrati odgovornim za štete uzrokovane neki šaljivac upload ripped epizoda 30 Rock na mjesto, budući da Google je obećao da će ga trgnuti post-žurbi, ako obavijestila vlasnika autorskih prava. To je bitno stavlja teret policije na sadržaj kreator, ali (osjetno) oslobađa Google nemoguće podvig gleda na svaki isječak koji se učitao prije nego što ga uživo na svijetu. Samo da vam malo perspektive, 24 sati videa su stavili na YouTube svake minute, a to je očekivati da će postati još veći kako vrijeme prolazi. Unatoč logika (i rješenje suda), Viacom je danas podnio žalbu 72-stranica u vjerojatno uzaludan pokušaj da se bore natrag.

All Things D ističe ubojica citat iz Viacom u izvješću - očito misli da ako vladajuća stoji, to će "radikalno transformirati funkcioniranje sustava autorskog prava i ozbiljno narušiti, ako ne i potpuno uništiti, vrijednost mnogih autorskim pravima kreacija . " Kao što je za Google odgovor? "Žalimo što Viacom i dalje vući ovaj slučaj. Sud ovdje, kao i svaki drugi sud da su razmatrali to pitanje, ispravno je zaključio da zakon štiti online usluge kao što su YouTube, ukloniti sadržaj koji kada obavijestiti nositelja autorskog prava da je neovlašteno . Snažno ćemo braniti odluku suda o žalbi. " Mi sumnje sve će ispasti drugačije sljedeći go 'round, ali očito ćemo biti promatranje s velikim zanimanjem. Sada, natrag u taj isječak od 30 Rock bili smo uživajući posve legalno na YouTube ...

Viacom datoteke žalba u slučaju YouTube autorskim pravima, nastavlja 'povucite ga van " prvobitno pojavio na Engadget o Thu, 3. prosinca 2010 17:33:00 EDT. Molimo pogledajte naše uvjete za korištenje feedove .

Permalink | izvor All Things D | Pošalji ovaj | Komentari

Nema komentara:

Objavi komentar