subota, 15. listopada 2011.

Kako To Ovlastiti 18TB Tvrdi diskovi? Samo Posoliti

Zanimljivi vijesti na URL:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/xvhsAf_anzg/:
weroi

Kontinuirano povećava veličinu tvrdih diskova znači da sve može pohraniti više slika, glazbe, igara, i tako dalje, ali kao i kod broja tranzistora u Mooreov zakon, te se povećava ne dolaze lako. Tvrtke kao što su Toshiba, TDK, a Seagate zauvijek u potrazi načine kako povećati broj bitova mogu pohraniti u pogon. To je već zapanjujući iznos, ali oni uvijek činiti se pronaći način da se poboljša dalje.

Današnji unaprijed dolazi iz Singapura je Institut za istraživanje i inženjerstvo materijala, gdje je dr. Joel Yang je podoba vanjska strana put da stane nekoliko puta broj bitova u određenom području. Tajna? Malo soli u mix.

Tvrdi diskovi su površine pokrivene u sitnim granulama magnetska, svaki samo nanometara u promjeru. Skupine ih pramen zajedno da se formira maleni, polu-redovito otoke. Hard disk glava leti iznad glave i flips ovim otocima jedan ili drugi način za stvaranje 1s i 0s.

Ti mali granule nastaju izlažu određenim rješenje za nanolithographic proces (ali, naravno, svi smo znali da je već). Dr. Yang je utvrdio da dodavanjem malo soli rješenje, oni su u stanju proizvesti vrhunskog zrna. Oni zapravo ne manje, ali umjesto da se pramen hrpa zajedno u otok, svaki pojedinac zrna može manipulirati pojedinačno u jedinicu malo prostora za pohranu. To znači da su podaci gustoća diska površine može se povećati neizmjerno.

Oni su pokazali za pohranu podataka na 1,9 terabits po kvadratnom inču, što je oko četiri puta više nego što najbolje tvrdih diskova i danas su sposobni. A što ste napravili granule dovoljno mali da se vozi na temelju ovog novog procesa može doći pa sve do 3,3 terabits po inču. To znači da vaše diskove može držati onoliko koliko 18 terabajta u bliskoj budućnosti.

Yang je zapravo razvila slane otopine, kada je na MIT-u, ali to izgleda kao Imre dobiva žeti nagrade, barem ako oni mogu komercijalizirati. Mi vjerojatno neće vidjeti vozi na temelju ove tehnologije za par godina, ali napredak je primjetan bez obzira. punom radu može se pročitati ovdje.



<

Nema komentara:

Objavi komentar