utorak, 12. srpnja 2011.

Prozirni grafena zvučnici tiskan uz inkjets, lo-fi glazbene prozori su na putu

Zanimljivi vijesti na URL:http://www.engadget.com/2011/07/12/transparent-graphene-speakers-printed-with-inkjets-lo-fi-musica/:
Prozirni grafena zvučnika
Dodaj tog čarobnog materijal poznat kao grafena na popis stvari koje možete napraviti s tintnim pisačima uz OLED , solarni paneli , i svjetlo za savijanje metamaterials . Znanstvenici na Seoul National University koriste pisači i tehnika poznata kao naparavanje ostaviti tanki sloj grafita na temelju dirigent na listove PVDF (poli vinylidene fluorida). Do sandwiching PVDF između grafena elektroda i primjenom struje iz izvora zvuka znanstvenici su uspjeli stvoriti stan i transparentno zvučnik koji bi mogao biti integriran u Windows ili ekrana. Ne očekujte ove male snage izvora zvuka zamijeniti vašeg hi-fi iako - budući da se oslanja na izobličenja sklona piezoelektrični efekt, to vjerojatno neće zvuk puno bolje nego slušalicu na vaš mobilni telefon.

Prozirni grafena zvučnici tiskan uz inkjets, lo-fi glazbene prozori su na putu prvobitno pojavio na Engadget dana ned, 12. srpanj 2011 13:40:00 EDT. Molimo pogledajte naše uvjete za korištenje feedove .

Permalink Grafena-info | izvor RSC | Pošalji | Komentari

Nema komentara:

Objavi komentar