utorak, 26. srpnja 2011.

Mozilla planira Chrome OS kao operativni sustav za telefone i tablets

Zanimljivi vijesti na URL:http://www.engadget.com/2011/07/26/mozilla-planning-a-chrome-os-like-operating-system-for-phones-an/:
Žiri je još uvijek o tome hoće li Chromebooks će se prodavati kao hotcakes (mi smo guessing ne), ali bez obzira na Mozilla. Organizacija koja stoji iza Krijesnica planira razviti svoj ​​vlastiti operativni sustav za mobilne uređaje - jasno pucao preko luk na Google browser-based Chrome OS . U stranicu na Mozilla vlastiti wiki, nekoliko visokih programeri najavio svoje namjere da se stvori "potpuni, samostalan operacijski sustav za otvaranje web" izvodi HTML5 aplikacije. OS, kodnog imena "Boot na Gecko," će biti dizajniran s tablets i slušalica na umu, kaže Mike Shaver, zaklade VP tehničke strategije. I ovdje je fascinantan dio: OS će se oslanjati na Google Android vlastite vozača i kernel boot uređaj. U raspravi Google grupe nit, dovesti devs je rekao da je izabrao Android nad Linux stog jer su toliko uređaj odluka usmjerene svoje napore na Android, i tako da ima smisla da "ponovno na nižim razinama." Ipak, oni tvrde da su na neki drugi način namjeravaju posuditi od njega što je manje moguće. Očito, ne zadržavati dah za Firebooks, kao projekta jako u povojima, ali u međuvremenu postoji neki moćni zanimljiv razgovor događa u toj raspravi thread o Mozilla uzvišene kraju igre: razbijanje "zahvat vlasničkih uređaja putem mobilne uređaj svijetu. "

[Hvala svima koji su poslali to u]

Mozilla planira Chrome OS kao operativni sustav za telefone i tablets prvobitno pojavio na Engadget dana ned, 26. srpanj 2011 10:14:00 EDT. Molimo pogledajte naše uvjete za korištenje feedove .

Permalink SiliconFilter | izvor Mozilla (wiki) , (Google Grupe forum) | Pošalji | Komentari

Nema komentara:

Objavi komentar